Gezim Gashi hallitsee pallon.
Juho Sipilää puhalluttaa kesken tilanteen.
Joonas Pekkala kamppailee pallosta.

Ajax Sarkkiranta - FC OPA 0-2 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA poistui Kempeleen Sarkkirannan tekonurmelta voittajana kenraaliharjoituksestaan. Ajax Sarkkiranta antoi miehen mittaisen vastuksen, mutta jäi lopulta pimenevässä illassa toiseksi maalein 0-2 (0-0).

Viimeistelyharjoitus sujui kaksijakoisissa merkeissä. Ensimmäinen puoliaika jätti toivomisen varaa, mutta toinen kulki huomattavasti paremmin. Ajax pääsi avausjaksolla jopa painostamaankin, mutta tauolla suoritetut vaihdot toivat lisää eloa peliin pallovarman Jeferson Piresin, tuulennopean Mikko Rantalan ja ulottuvan Simo Myllymäen avulla.

Kuninkaaksi kukkulan laelle nousi pakolaiskeskuksen kautta FC OPA:n rinkiin tullut Nuhu Safianu, joka viimeisteli ottelun molemmat maalit. Niistä ensimmäinen oli kaikki ottelut mukaan laskettuna FC OPA:n 500:s täysosuma seuran reilut kuusivuotisella taipaleella.

Valmentaja Jeferson Pires antoi kenraaliharjoituksessa rohkeasti tilaa vähemmän pelanneille pelaajille. Vaikka avauskokoonpano jäi maalittomaan tasapeliin ennen tauolla tehtyjä vaihtoja, ei piruja tarvitse maalailla seinille. Pelaajat osoittivat, että ringissä riittää laatua, leveyttä ja ennen kaikkea tasaisuutta, minkä turvin vaihdosta voi heittää kehiin kenet tahansa.

"Tarkoitus oli antaa 1. puoliajalla vastuuta. Pojat tekivät, mitä treeneissä on haettu - liikkuivat oikein", pelaajavalmentaja Jeferson Pires selvitti tarkoitusperiään.

"Hyvä peli. Saimme mitä haettiin", oli lyhyt kiteytys arktisen tiistai-illan päätteeksi.

FC OPA on harjoitusotteluissaan tehnyt vähänlaisesti maaleja. Nyt ketsuppipullon korkki ei auennut mutta rako löytyi kyllä. Pires ei pidä vähämaalisuutta vikana, vaan panee sen pelitavan piikkiin.

"Se ei ole tehottomuutta. Pelitapamme on sellainen, että pidämme palloa. Tulemme voittamaan paljon otteluita yhdellä, kahdella maalilla."

FC OPA:n harjoituskauden otteluista kertyi kirjava saldo. Yhdestätoista ottelusta peräti seitsemän oli turnausmuotoista ja neljä varsinaista harjoitusottelua, joista yksi - tänään pelattu - oli vajaamittainen. Turnausottelut mukaan lukien harjoituskaudesta jäi käteen viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota.

Sarja alkaa tämän viikon lauantaina. FC OPA matkustaa Kemiin sarjapaikan siirron turvin saaneen FC-88:n vieraaksi. Junkohallissa vastaan juokseva punapaitainen ryhmä on arvoitus, sillä FC-88 on PS Kemin farmijoukkue.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre