FC OPA JA AC OULU SOLMIVAT FARMISOPIMUKSEN

12.4.2011


AC Oulu ja alkavalla kaudella jalkapallon Kolmosessa pelaava FC OPA ovat tehneet sopimuksen farmiyhteistyöstä. Yhteistyön päätavoitteena on luoda nuorille oululaispelaajille kehittymispaikka ja väylä kohti kaupungin ykkösjoukkuetta.

"Esimerkiksi sellaisille OLS:n ja Tervarien junioreille, jotka eivät pysty nousemaan suoraan edustusjoukkueeseen, tarjoaa tämä yhteistyö hyvän mahdollisuuden hakea OPA:n kautta tuntumaa miesten peleistä. OPA on oululaisille tuttu organisaatio ja yhteistyö tulee olemaan tärkeä osa on nuorten oululaispelaajien kehitysprojektia", AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Myös FC OPA:n Lauri Kauppinen korostaa yhteistyön laajuutta.

"Tämä ei ole pelkästään FC OPA:n tai AC Oulun juttu. Ensi kaudella Kakkosessa ei ole ainuttakaan oululaisjoukkuetta, mutta meidän tavoitteemme on nousta sinne kahden vuoden sisällä. Silloin tarjolla olisi hyvätasoinen kehittymispaikka nuorille oululaisille, ennen kaikkea OLS:n ja Tervarien junioreille."

"Meidän pelaajia ei välttämättä alkavalla kaudella mahdu AC Oulun kokoonpanoon, mutta heidän pelaajillaan on mahdollisuus hakea välillä pelituntumaa meidän mukana", Kauppinen sanoo.

"Sopimuksemme on aluksi yksivuotinen, mutta nyt tarkoitus on lähteä tekemään asioita pitkäjänteisesti. Oululaisnuoria ajatellen toimivan kokonaisuuden putki alkaa tästä muotoutua", painottaa Nurmela.

Teksti AC Oulun tiedotteesta.