OMA MAALI TOI VOITON

10.4.2011

Mikko Sarkkinen joutui venymään paraatipelastuksiin.
Mikko Sarkkinen joutui venymään paraatipelastuksiin.
Haukan katseet.
Haukan katseet.
Valmentaja Jeferson Pires hyppäsi pelikentän puolelle.
Valmentaja Jeferson Pires hyppäsi pelikentän puolelle.
Ndukuku Alison alias Tuukka pelasi topparina.
Ndukuku Alison alias Tuukka pelasi topparina.

FC OPA - KajHa 1-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA harjoitteli aurinkoisella Heinäpään tekonurmella voiton Kajaanin Hakasta maalein 1-0 (0-0). Voittoon tarvittiin apuja vastustajalta, sillä pallo saatiin pömpeliin vasta oman pelaajan kautta.

Ottelu oli sellainen, millaisen sen sopii olettaa olevan kahdella Kolmosen joukkueella tähän aikaan vuodesta: sekavahkoa eikä millään muotoa vielä valmista. Kaiken huipuksi peli oli jokseenkin tappavan tylsää. Kumpikin tahkosi lähinnä keskikentällä onnistuneen puolustuspelin vuoksi eikä tilanteita vastustajan maalille syntynyt kuin ajoittain.

FC OPA väläytteli omaa osaamistaan enimmäkseen ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Kun liike loppui, sai KajHa otetta puolestaan toisen puoliajan lopussa, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua. FC OPA:n maalissa Mikko Sarkkinen joutui pariin otteeseen venymään paraatipelastukseen aivan riman alta, mutta muuten työllistymisaste oli heikonlainen.

Kummankin joukkueen puolustuspeli tuntui olevan hyvässä kuosissa ja muutenkin KajHa oli huomattavasti kovempi kuin viikko sitten kohdattu Spartak.

Jos FC OPA saa pelattua oletetulla alakerran kokoonpanollaan, ei puolustuksessa tule olemaan suurta hätäpäivää. Sen sijaan pelinrakentelussa ja viimeistelyssä riittää vielä runsaasti tekemistä. Nytkin vahvaa joukkuetta vastaan FC OPA pääsi vain ajoittain näyttämään osaamistaan.

Tällä kertaa parhaimmat paikat olivat Juho Sassilla, Jeferson Piresillä, Dritan Stafsulalla ja Daniel Owusulla. Ottelun ainokaisen toimitti verkkoon KajHa:n pelaaja, joka puski Arttu Pehkosen ampuman vapaapotkun omaan maaliin.

FC OPA:n kokoonpanoa vahvisti kaksi AC Oulun testissä olevaa pelaajaa. Alison Ndukuku, joka suomalaiseen suuhun vaikeasti sopivana nimenä ristittiin heti pukuhuoneessa Tuukaksi, pelasi topparina. Daniel Owusu puolestaan ahkeroi Adrian Rizvanin kanssa keskikentän pohjalla.

Tämän päivän esityksen perusteella ilmaan jäi paljon kysymysmerkkejä. Kumpikin pärjää ainakin Kolmosen tasolla, mutta asiaatuntevammat saavat arvioida soveltuvuuden pääsarjatasolle. Pelaajavalmentaja Piresin mielestä miehistä oli hyötyä.

"AC Oulun avut auttoivat."

"Tosissaan tehtiin hommia joukkueen kanssa. Asenne oli kohdallaan ja joukkue nosti tasoaan", Pires kehui ilmapiiriä.

Afrikan duon jatkoesiintymisistä ei ole vielä tietoa. Kapoinen rinki kaipaa toki vahvistuksia ainakin ensi viikonloppuna, kun FC OPA osallistuu HauPa:n järjestämään Virpiniemi Sport Cupiin. Alkusarjassa tulevat vastaan perjantaina FC Nets sekä lauantaina HauPa:n reservijoukkue ja ruotsalaisvieras Öjeby IF. Turnauksessa pelataan alkusarjojen jälkeen vain loppuottelu.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre

TILASTOT

Su 10.04.2011, Heinäpään tekonurmi 
Harjoitusottelu 

FC OPA - KajHa

1-0 (0-0)

57. 1-0 oma maali 
Erotuomari: Janno Juttula 

Avauskokoonpano 
ALISON Ndukuku 
GASHI Gezim 
KANGAS Aleksi 
OWUSU Daniel 
PEHKONEN Arttu 
PEKKALA Joonas 
PIRES Jeferson-64
RIZVANI Adrian 
SARKKINEN Mikko (mv) 
SASSI Juho-83
STAFSULA Dritan-80
Vaihtopelaajat 
OJA Olli-Pekka+83
SAFIANU Nuhu+80
SEPPÄ Jussi (mv) 
SIPILÄ Juho+64