APRILLIA, APRILLIA!

2.4.2011


Sir Alex Fergusonin pikkuserkkua ei nähdä FC OPA:n taustajoukoissa. Eilinen uutinen asiasta oli aprillipila - luonnollisesti, kun kalenteri näytti huhtikuun 1. päivää.

Manchester Unitedin valmentajalla Fergusonilla lienee liuta pikkuserkkuja, mutta Massey -nimeä kantavaa siihen joukkoon tuskin mahtuu. Aprillipilassa käytetty nimi on poimittu yhdeltä maailman suurimmalta maatalouskonevalmistajalta Massey Fergusonilta.

Koska traktorit ja leikkuupuimurit ovat merkeiltään vähemmän tunnettuja esimerkiksi henkilö- tai kuorma-autoihin verrattuna, oli jalkapallon saralla nimien Massey Ferguson ja Sir Alex Ferguson yhdistäminen liian herkullinen pala jättää käyttämättä.

Tämän vuotinen aprillipila oli ehkä hiukan uskottavampi kuin vuosi sitten, jolloin seura päätti passittaa pelaajansa armeijamaiseen leirikeskukseen kesän ajaksi hakemaan lisää team spiritiä.

Tänä vuonna pilat tuntuvat vähentyneen, mutta ainakin Kaleva ja OLS Salibandy ovat tavoilleen uskollisina viilanneet aprillipäivän kunniaksi kansalaisia linssiin.