FC OPA TESTAA SPARTAKIN TAIDOT

1.4.2011


Harjoituskauden tosipelit alkavat. FC OPA:n vieraaksi kevääseen heräävään Ouluun saapuu Kolmosessa pelaava kanssaseura kajaanilainen Spartak. Ottelu pelataan Heinäpään tekonurmella klo 16:15 alkaen.

FC OPA ja Spartak ovat tähän asti kulkeneet pääosin eri polkuja ja ne risteävät huomenna ensi kertaa viiteen vuoteen. Tuona aikana edustustason kohtaamisia ei ole ollut, mutta opalaiset värit ovat Spartakille tulleet tutuksi otteluissa MetroStarsia vastaan.

Edustustason edellinen ottelu on kirjattu kansiin 10. elokuuta kaudella 2006, jolloin kumpikin on pelannut Nelosta. Sittemmin FC OPA kiipesi aivan Ykkösen porteille asti. Spartak piti hiukan hitaampaa kiirettä kohti kärkeä ja aloittelee nyt toista kauttaan Kolmosessa.

Edellisen kohtaamisen ryhmästä yhden pelaaminen olisi mahdollisuuksien rajoissa, mutta silloin vajaan tunnin Kajaanissa urakoinut Joonas Sohlo on rovaniemeläisen FC Santa Clausin testattavana. Joitakin muitakin tuttuja nimiä vanhasta ottelupöytäkirjasta löytyy - päällimmäisenä Tervareita edustava Mikko Mäkäräinen ja OuTa:n paitaa kantava Joonas Vaattovaara.

Spartakin maalia vartioi tuolloin nykyisin Oulussa asuva ja FC OPA:n organisaatioon viimeiset 2,5 vuotta kuulunut Jussi Seppä. Yksi on ja pysyy. Spartakia valmentaa nyt ja silloin kajaanilaisfutiksen elävä legenda Pekka Kemppainen.

Takaisin nykyhetkeen ja kurkistus tulevaisuuteen: FC OPA:n pelipaitaa kantaa huomenna muutama uusi pelaaja verrattuna edelliseen harjoitusotteluun. Heitä ovat mm. Dritan Stafsula, Adrian Rizvani, Gezim Gashi, Nuhu Safianu ja Juho Sipilä. Kovakuntoisesta maalivahtikvartetista Jarkko Fiskari on sivussa, mutta tilalla Mikko Sarkkisen aisaparina pelaa Juha-Matti Savolainen.

AIKAISEMMAT OTTELUT

14.05.2006Nelonen AFC OPA - Spartak3-1 (2-0)
10.08.2006Nelonen ASpartak - FC OPA0-3 (0-1)