HYVÄNTEKEVÄISYYSTURNAUS VIIKONLOPPUNA

4.2.2011


FC OPA:n hyväntekeväisyysturnaus Kontti 2011 pelataan Heinäpään palloiluhallissa viikonloppuna. Vuonna 2008 aloitettu turnaus on jatkunut katkeamatta tähän päivään saakka ja on neljäs perättäinen.

Tänä vuonna turnaukseen osallistuu viisi joukkuetta, minkä vuoksi mestaruuspytty ratkeaa yksinkertaisena pelattavan sarjan jälkeen. Otteluita pelataan lauantaina klo 11:00 - 13:20 ja 16:10 - 19:45 sekä sunnuntaina 10:15 - 17:55. Lauantain katkaisee AC Oulun Liigacupin ottelu. Sunnuntain turnausohjelmaan kuuluu myös Tervarit-juniorien ja OLS:n B1-poikien välinen näytösottelu.

Suosikkeja ovat Kakkosessa pelaavat HauPa ja TP-47, joiden välinen "moraalinen loppuottelu" pelataankin turnauksen viimeisenä pelinä. Oman soppansa lusikkaan asettaa OPS-juniorit, joka on tahkonnut harjoituskenttiä jo pitkän aikaa ja on ehtinyt voittaakin kaksi harjoitusottelua - OTP:n 2-1 ja Spartakin 2-0.

Turnaus mittaa OLS:n A-juniorien tasoa. Kuulopuheiden perusteella A-nuorten SM-karsintasarjaan noussut ryhmä on kovatasoinenja tähän mennessä pelatut harjoitusottelut ovat sujuneet joukkueelta leikiten. Rantautuminen aikuisten joukkoon on mielenkiintoinen testi valmennusryhmälle ja pelaajille.

OLS:n taustajoukot ainakin ovat luottavaisia joukkueensa tasosta. Tämän hetkinen kalenteri sisältää 13 harjoitusottelua, joista turnausottelut mukaan lukien reilusti yli puolet ovat miesten joukkueita Kakkosesta ja Kolmosesta.

OLS:n kokoonpanolistalta löytyy monta mielenkiintoista nimeä. Seuraavaa lahjakasta oululaista pelaajasukupolvea edustavat mm. Siiran veljekset Arttu ja Tuure, Juhani Pennanen, Teemu Lukkari, Joni Mäkelä ja Veini Rikkinen. OLS:n väreihin ovat myös vaihtaneet FC OPA:ssa viime kaudella pelanneet Ilja Remes ja Jyri-Pekka Kukkonen.

FC OPA lähtee turnaukseen selkeänä haastajana. Joukkueen kasaaminen on vielä alkuvaiheessa ja otteluihin lähdetään vain kolmen harjoituskerran kokemuksella. Rosteri on uusiutunut vahvasti eikä tässä turnauksessa FC OPA:n sinistä paitaa kanna kuin puolenkymmentä edelliskauden pelaajaa.

FC OPA:n kokoonpanoa on vahvistettu neljällä OTP:stä tulevalla vahvistuksella. Lisäksi luvassa on vähintään yksi, parhaimmassa tapauksessa kaksikin, jokerikorttia kokoonpanon täytteeksi.

Turnauksen pääpalkinto on poikkeuksellisesti supistunut 500 euroon, mutta hyväntekeväisyyteen menevä potti ei ole muuttunut. Pääpalkinto menee siis kokonaan lyhentämättömänä voittajan valikoimaan kohteeseen.

Lapset ja nuoret ovat palanneet voimalla turnauksen hyväntekeväisyyskohteiksi. OLS:lla ja FC OPA:lla kohteina ovat Oulun Yliopistosairaalan eri lasten osastot - OLS:lla syöpä- ja FC OPA:lla sisätautien yksikkö. OPS-juniorit pelaa vastaanottokeskuksen nuorten harrastustoiminnan hyväksi. HauPa:n ja TP-47:n hyväntekeväisyyskohteet eivät ole vielä tiedossa.

Viiden sadan euron hyväntekeväisyyslahjoituksen lisäksi voittaja saa muistotaulun ja kiertopalkinnon vuodeksi kaappiinsa. Myös muut joukkueet palkitaan taululla. Turnauksen jury valitsee tähdistökentällisen.