RETROSTARS AVASI MAALITILIN

5.12.2010

Risto Säkkinen ahdistelee PaKi:n maalia.
Pekka Juntusella on pallo hallussa.
Maalitykki Pertti Pohjola ja historiallinen 1-1 tilanne aikalisällä FC Piuhaa vastaan.
Jukka Rantala nappaa pallon pois.

RetroStars - PaKi 2-16 (1-7), RetroStars - FC Piuha 1-15 (1-4): Raportti, tilastot, kuvat.

RetroStarsin kausi jatkui hiukan valoisemmissa merkeissä kuin avausturnaus. Tappioluvut kahdessa ottelussa valuivat vähän siedettävämpiin lukemiin ja olisivat saattaneet olla pienemmätkin elleivät pitkän viikonlopun matkustelut ja pikkujoulut olisivat harventaneet rivejä taas yhteen vaihtomieheen.

Täytyy tietysti muistaa, että eipä vastustajillakaan paljoa penkkiväkeä ollut. FC Piuha pelasi permanenttikokoonpanolla ja joutui loukkaantumisen vuoksi vähän aikaa olemaan vajaallakin. Paavolan Kisalla oli yksi vaihtopelaaja, joka niin ikään loukkaantumisen vuoksi joutui jättämään leikin hetkeksi kesken.

Kauden puoliväliin vieneessä turnauksessa PaKi löi RetroStarsin 16-2 (7-1) ja FC Piuha 15-1 (4-1). Taukotilanteet kertovat kaiken olennaisen eli muutamalla lisävaihtomiehellä terävyys puolustuspäässä olisi saattanut säilyä pitempäänkin.

RetroStars ylsi myös uuteen ennätykseen tasoittamalla pelin FC Piuhaa vastaan 1-1:een. Maalitonta tasatilannetta lukuunottamatta RetroStars ei ole koskaan ollut tasalukemissa vastustajansa kanssa. Tasatilanne kestikin lähes 15 minuuttiin saakka, jolloin Ismo Saarela juoni Piuhan johtoon.

RetroStars sivusi myös toista, tällä kaudella syntynyttä ennätystä. Piuha-ottelun ensimmäisen puoliajan tulos 1-4 kuuluu joukkueen parhaisiin 20-minuuttisiin. Kauden ensimmäisessä ottelussa MetroStarsia vastaan jälkimmäinen puoliaika päättyi 0-3.

Tappiolukujen pieneneminen ja parin ennätyksen lisäksi maalitilin aukeaminen kuuluu kauden toisen turnauksen ehdottomiin positiivisiin uutisiin. RetroStarsille löytyi uusi pistelinko, kun kotioloissa sattuneen tapaturman vuoksi lähes koko viime kauden väliin jättämään joutunut Pertti Pohjola tykitti kaikki joukkueen maalit.

Pohjolaa maalinteossa komppasi Kari Väre kahdella syöttöpisteellä. Kaiken kukkuraksi Väre urakoi tupladuunia ottamalla vaihdossa ollessaan tuttuja laatuvalokuvia kentän tapahtumista. Uutena kasvona mukaan tullut OTP:n ex-peluri Risto Säkkinen oli pallovarma taituri, mutta jäi tällä kertaa pisteittä.

RetroStarsin kausi jatkuu tammikuun puolivälissä, jolloin Nallisportissa pelataan tynkäsarjan toisen pelikierroksen ensimmäiset ottelut. Vastaan juoksevat Kajaanin Haka ja MetroStars. Silloin pelitahdin on pysyttävä nykyisen kaltaisena, sillä Retrolla on neljä peliä aikaa yltää viime kautta parempiin lukemiin. Samalle viivalle yltäminen vaatii vähintään neljää tehtyä maalia ja omissa ei saa soida keskimääräisesti kuin 19 kertaa per peli.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre