FUTSALIN KANSSAKILPAILIJAT HAHMOTTUMASSA

14.10.2010


Ilmoittautumisaika futsalin piirisarjoihin päättyi viime sunnuntaina ja sarjojen osanottajien nimilista alkaa hahmottua. Ilmoittautumisajan loppusuora toi vielä jonkin verran muutoksia oletettuun. Kato on ehkä yllättäenkin käynyt erityisesti Nelosen ja Viitosen seurojen joukossa. Lisäksi monen joukkueen nimi on muuttunut, koska tästä kaudesta alkaen edellytetään liiton jäsenyyttä.

FC OPA pelaa Nelosessa, johon se nostettiin täydennysjoukkueena. Jokaista piirin sarjatasoa täydennettiin, koska HauPa nousi Ykköseen ja se jätti aukkoja sarjoihin. FC OPA sijoittui viime kaudella Viitosessa kolmanneksi jääden kahdeksan pistettä puhtaalla pelillä sarjan voittaneesta KiiRi:sta ja kaksi pistettä toisen nousupaikan saalistaneesta PaTe/2:sta.

PaTe/2 ja Kuusamon Pallo-Karhut ovat kuitenkin sarjapaikoistaan, joten piiri on täydentänyt Nelosta kahdella joukkueella. Viime kaudella Viitosessa kuudenneksi sijoittunut Herkku-Papat on ensimmäinen täydennetty joukkue. Toisen täydennyspaikan saa seitsemänneksi kuudella pisteellä sijoittunut UG Sorsapuisto, jolla on käsittelyssä sekä jäsenyysanomus että anomus sarjapaikan siirrosta HC Fyysinen -nimiselle yhdistykselle.

Huomion arvoista on muuten se, että FC OPA:n kolmosryhmä, surullisen kuuluisa ja pahamainen RetroStars olisi nollalla pisteellään seuraavana täydennysvuorossa, koska Sorsapuiston jälkeen tuleva Göreme Sport on myös luopunut sarjapaikastaan.

Nelosen muut joukkueet ovat FC Köyhät, OsPa, JS Hercules ja OuRe/2. Kiimingin Riennon vireillä ollut sarjapaikan siirto on toteutunut ja alkavalla kaudella sarjassa pelaa KiiRi:n sijasta Laivakankaan Futisklubi.

Muutokset kouraisevat syvimmältä Viitosta, josta on tulossa viiden joukkueen tynkäsarja. Toisaalta viidellä joukkueella saa sopivasti aikaiseksi kahdeksan ottelun kaksinkertaisen sarjan eikä pelimäärä kohoa merkittävästi isommaksi kuin muissa kahdeksan joukkueen ja seitsemän ottelun sarjoissa. 

FC OPA:lta alimmalla tasolla pelaavat MetroStars, joka putosi ranskalaisen visiitin jälkeen takaisin Viitoseen, ja em. RetroStars, joka jäi viime kaudella pisteittä sarjassa. Kilpakumppaneina on kolme uutta yrittäjää. Pohjois-Suomen piirin futsalin pioneerikaupunkeihin kuulunut Kajaani palaa kartalle KajHa:n joukkueen muodossa. Paavolan Kisa ja AS Moonin ikämiesjoukkue FC Piuha ovat myös mukana.

Viitosen paikastaan ovat luopuneet MetroStarsin kanssa pudonnut FC Yli-Utos, OuJK Academentico, FT Lepakot ja Göreme Sport. Kahden nousijan ja kolmen täydennysjoukkueen myötä RetroStars jääkin ainoaksi ns. kalustoon kuuluvaksi, joka oli mukana viime kaudellakin.

Kausi alkanee marraskuun puolivälin paikkeilla. Pelipaikkavaihtoehtoina ovat tarjolla Kempelehalli, Nallisport ja Oulunsalon Palloiluhalli.

FC OPA:n joukkueisiin otetaan edelleen pelaajia ja halukkaat voivat ilmoittautua sähköpostitse.