AVAUSPÄIVÄ OLS:N TAHTIIN

18.9.2010Kaleva-turnauksen ensimmäinen kilpailupäivä sujui OLS:n joukkueiden komennossa. Turnauksessa mukana olevista ikäluokkansa joukkueista OLS Keltainen johtaa B-lohkoa ja OLS Sininen on A-lohkon kärjessä. OLS 99 Keltainenkin on hyvin kuvioissa mukana tasaisessa A-lohkossa. Vaikka se on vasta neljäntenä, on sillä hyvät mahdollisuudet nousta jopa lohkovoittajaksi saakka.

A-lohko on kahden tasapelin myötä erittäin tasainen. Vain FC YPA on jäämässä kelkasta sen hävittyä lauantaipäivän molemmat ottelunsa FC Lynxille ja KePS:lle molemmille 1-3. A-lohkon suurimpiin yllätyksiin kuului OLS 99 Keltaisen voitto Mestaruussarjan pronssijoukkueesta KePS:sta maalein 2-1. Tällä voitolla OLS 99 Keltainen on vielä mukana kisassa välieräpaikoista.

B-lohkon vahvin voittajasuosikki on OLS Keltainen. OsPa on kerännyt yhden ottelun enemmän pelanneena saman pistemäärän, mutta se on keskinäisen ottelun hävinnyt 0-4. Näin ollen OLS Keltaisen pitäisi periaatteessa hävitä kahdestikin menettääkseen kärkipaikkansa.

OLS Keltaisen lähin uhkaaja on Ajax Sarkkiranta, joka hävisi tiukassa kamppailussa OsPa:lle 0-1. Jos Ajax voittaa sunnuntain ensimmäisessä ottelussa FC Raahen, voi lohkovoitto ratketa vasta viimeisessä ottelussa sopivasti OLS:aa vastaan.

Maalipörssiä johtavat kolmella osumalla OLS Keltaisen Samu Himanka ja KePS:n Juho Marttinen. Himanka, jonka sukunimi velvoittaa maalintekoon, osui molemmissa otteluissa. Kaksi maalia hän teki OsPa:aa vastaan. Marttinen kaatoi kahdella maalillaan FC YPA:n ja varmisti tasoituksellaan pisteen OLS Sinistä vastaan.

Turnaus jatkuu sunnuntaina klo 09:00 alkaen. Kummassakin lohkossa on neljä ottelua, minkä jälkeen Kaleva-turnaus huipentuu sijoitusotteluihin. Välierät pelataan klo 14:00 ja loppuottelu klo 17:00.