LISÄTARKENNUKSIA UUDISTUKSIIN

15.9.2010


Palloliitto on lupaustensa mukaisesta tarkentanut liittohallituksen maanantaisia päätöksiä koskien sarjajärjestelmien uudistamista.

Kakkonen pelataan ensi kaudella kuten tänäkin vuonna kolmessa 14 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Tällä kaudella yhden joukkueen nousu tapahtuu lohkovoittajien pelaaman sarjan perusteella. Tämä muuttuu ensi kaudeksi, sillä noususta kilpailee lohkovoittajien lisäksi paras kakkonen. Nämä joukkueet pelaavat UEFA-säännöin kaksiosaiset välierät ja finaalin, jonka voittaja nousee Ykköseen.

Kakkonen ei joudu niin ison tuuletuksen kohteeksi kuin Ykkönen. Lohkoista putoaminen tapahtuu ensi kaudella samalla tavalla eli lohkojen kolme viimeistä sekä kaksi huonointa neljänneksi viimeisistä putoavat Kolmoseen.

Koska ylhäältä päin tulee kerralla viisi joukkuetta ja putoajien määrä on ennallaan, muutos kolahtaa isommin Kolmoseen. Tällä kaudella kymmenestä eri lohkosta seulotaan yhdeksän nousijaa. Lohkovoittajat nousevat suoraan lukuunottamatta Tampereen ja Satakunnan piirejä, jotka olivat haluttomia yhdistämään sarjansa ja ratkaisevat yhden nousupaikan kohtalon karsinnan kautta. Uudistus tuonevatkin Kolmoseen takaisin joko noususarjan tai karsintaottelut.

Ensi kauden Kakkosen lohkojako selviää marras-joulukuun tienoilla. C-lohkoon ovat tällä hetkellä tyrkyllä jo nousunsa varmistanut laukaalainen Vihtavuoren Pamaus (ViPa) sekä lähellä paluuta olevat Närpes Kraft ja Haukiputaan Pallo.

Jyväskylän seutu jatkaa mitä todennäköisimmin C-lohkossa, joten siitä on tulossa uusi alueellinen keskittymä sarjaan. Kausina 2008-2009 se oli Oulu ja tällä kaudella Vaasa.