KESKINEN TORJUI PISTEEN

12.9.2010

Poski lommolla.
Poski lommolla.
Jussi Kolari heittää rajaheittoa.
Jussi Kolari heittää rajaheittoa.
Juho Sassin kulkua yritetään estää.
Juho Sassin kulkua yritetään estää.
Ville Väisänen nousee topparin tontilta hyökkäykseen.
Ville Väisänen nousee topparin tontilta hyökkäykseen.

FC OPA - PK-37 0-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

Oulun pimenevä syysilta ja siitä sekä kotimaisesta jalkapallosta nauttimaan tulleet katsojat eivät nähneet yhtään osumaa. FC OPA ja PK-37 väänsivät Kakkosen C-lohkon ottelussa Castrenissa maalittoman tasapelin.

Piste oli FC OPA:lle selvästi taisteltu piste, sillä iisalmelaisvieras oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja sai luotua paremmat maalipaikat. Silti pisteestä jäi aavistuksen verran hapan maku suuhun, koska FC OPA tarvitsee vain ja ainoastaan voittoja uusiakseen sarjasopimuksensa ensi kaudelle.

Tulostaulun pyöreät lukemat tiivistävät ottelun hyvin yhteen. FC OPA:lla taistelutahtoa riitti ja puolustuspeli toimi, mutta hyökkäyssuuntaan tuli ongelmia. Kuten muutamissa aikaisemmissa peleissä nytkin FC OPA sai muutamia erikoistilanteita, mutta varsinaiset pelaamalla tehdyt vetopaikat jäivät vähiin.

Pisteen takuumieheksi nousi Juho Keskinen, joka torjui maalillaan monta pahaa iisalmelaishyökkäystä ja sai ansaitusti Veikkausmitaleista kirkkaimman. Palkintoraati oli muutenkin ajantasalla poimimalla palkittujen joukkoon FC OPA:sta ulottuvasti puolustaneen Antti Pulkkisen sekä PK-37:sta mm. keskikentän työmyyrät Jesse Miettisen ja Simö Rönkön.

Oikeastaan ainoa pelaaja, joka jäi palkittujen ulkopuolelle mutta olisi sen ansainnut, oli oikealla laidalla viilettänyt Jani Laukkanen. Hän aiheutti kosolti harmia ja teetti töitä sitä reunaa puolustaneelle Ilja Remekselle.

"Tässä pelissä kulminoitui loppukauden teema. Pitää taistella suurella sydämellä", tasapeliin tyytyväisesti suhtautunut valmentaja Ville Väisänen totesi.

"Jos sama syke jatkuu, Vaajakoskelta tulee pisteet kotiin. Loukkaantumistilanne vain huolettaa", Väisänen vakuutti ja itsekin tällin saaneena lupasi pelata vaikka yhdellä jalalla.

Vammojen kanssa tuskailevia todellakin riittää. Viimeistelyharjoituksissa loukkaantunut Jussi Fredriksson ei pystynyt pelaamaan ja Väisäsen lisäksi ottelussa kolhuja kärsineiden joukkoon liittyi myös Pulkkinen. Juuso Haapalan jo Vaasassa loukkaama jalka ei ole myöskään täydellisessä pelikunnossa.

JBK:n voitettua Kajaanin Hakan FC OPA putosi taas pelkääjän paikalle. Sarjapaikoistaan taisteleva trio on edelleen tiukassa paketissa. JBK on kerännyt 27, FC OPA 26 ja FC Blackbird 24 pistettä. Putoamisviivan yläpuolella olevien vertailussa tällä hetkellä säilymässä olisi A-lohkon FC Futura, jolla on jo 28 pistettä.

Kauden kolmanneksi viimeisellä kierroksella FC OPA matkustaa Jyväskylään FC Vaajakosken vieraaksi. PK-37 saa ojentaa auttavan kätensä Oulun suuntaan ja voittaa Pietarsaaressa JBK:n. FC Blackbird on puolestaan Seinäjoen vieraana.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre 

TILASTOT

 

Su 12.09.2010, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - PK-37

0-0 (0-0)

Yleisöä: 118 
Erotuomari: Olli-Jussi Sariola 

 

Avauskokoonpano 
HAAPALA Juuso-71 
HUOVINEN Juha-Matti 
ISOHOOKANA Erik 
JUNKKARI Niko 
KESKINEN Juho (mv) 
PULKKINEN Antti 
REMES Ilja 
SASSI Juho 
SOHLO Joonas 
UUSITALO Eetu 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KUKKONEN Jyri-Pekka 
MYLLYMÄKI Simo+71 
PEHKONEN Arttu 
PENTTILÄ Teemu 
SAVOLAINEN Juha-Matti (mv) 
YRJÖNHEIKKI Janne 

 

Palkinnot Raati
1 (3p) Juho Keskinen (FC OPA) Serdar Gür
X (2p) Simo Rönkkö (PK-37) Kari Lindgren
2 (1p) Jesse Miettinen (PK-37) Jarmo Saarela
FC OPA: Antti Pulkkinen Palkinnot
PK-37: Tuomas Halonen Makkarakauppa