FREDRIKSSON VARALLE U19-MAAJOUKKUEESEEN

3.9.2010


FC OPA:n puolustuslinjassa topparina luutineen ja pari viimeistä peliä kärkimiehenä pelanneen Jussi Fredrikssonin hyvät otteet on noteerattu maajoukkuetasolla. Alle 19-vuotiaiden valmentaja Mika Laurikainen nimesi Fredrikssonin varalle maajoukkueeseen, joka osallistuu kaksoismaaotteluun Ruotsia vastaan ensi viikolla.

Vaikka Fredriksson on vain varasijalla, on nimeäminen mainitsemisen arvoinen. Tällä tasolla maajoukkueet ovat kovatasoisten etelän pelaajien heiniä eikä pohjoinen ole päässyt edustuksella herkuttelemaan. Nytkin nimetty maajoukkue koostuu ruuhka-Suomen seurojen lahjakkuuksista, kahdesta Englannissa pelaavasta sekä yhdestä JJK:n ja KuPS:n pelaajasta.

Ruotsiin menevän maajoukkueen nimekkäin pelaaja on KuPS:n Atte Hoivala, joka on kahden viime kauden aikana pelannut jo 30 liigaottelua. Maajoukkueen runko muodostuu liigaseurojen ringeissä olevista pelaajista, joista useat pelaavat joko Ykköstä tai Kakkosta.

Suomen U19 maajoukkue pelaa Ruotsia vastaan Ytterhögdalissa tiistaina ja uudelleen torstaina Ovikenissa. Ohjelmassa on vielä maaottelu Venäjää vastaan Eerikkilässä 2. lokakuuta, minkä jälkeen edessä on EM-alkukarsinta Unkarissa. Tuolloin vastaan asettuvat Puola, Unkari ja Moldova.