Misse Ebonque oli liian kova luu FC OPA:n puolustukselle.
Juha-Matti Huovisen taistelu loppui puujalkaan.
Alakerrassa riitti vipinää läpi ottelun.
Ari Makowskilla tähtäimessä pallo.

GBK - FC OPA 5-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA:n esitys Kakkosen C-lohkon ottelussa Kokkolassa jäi vaisuksi. Ouluun tuomisina jäi laskentatavasta riippuen toinen tai kolmas murskatappio kahden viikon sisällä. GBK latoi toisella puoliajalla taululle selvät voittolukemat 5-0 (0-0).

Ottelu pysyi numeroiden valossa tasaisena tauolle asti. Kenttätapahtumien osalta se ei ollut sitä, sillä GBK pystyi vyörymään FC OPA:n maalille jo alusta lähtien. Jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Misse Ebonque, joka myöhemmin otti vahingon takaisin korkojen kera, missasi käsittämättömällä tavalla kaksi upeaa maalipaikkaa.

Alkusäikähdyksen jälkeen kokkolalaisvyöry tasoittui, mutta FC OPA hakkasi omaa päätään GBK:n järeään puolustukseen. Yhtä kulmaa lukuunottamatta Teemu Parpala sai olla melko lailla rauhassa omalla maalillaan, mutta eipä Juho Keskinenkään - virkaveli vastakkaisessa päädyssä - enää pahoihin paikkoihin joutunut.

Toisella puoliajalla FC OPA lähti jatkamaan hyvää suoritusta puolustuspeliinsä mutta petraamaan hyökkäystään. Toisin kävi. Maalipaikat jäivät edelleen kortille ja GBK pommitti maaleja tasaiseen tahtiin.

Avausmaalin viimeisteli vain viisi minuuttia kentällä ollut Miika Hohenthal. Osuman saa ottaa piikkiinsä FC OPA:n hajanainen puolustuslinja, kun oikealla pelaajavalmentaja Ville Väisänen jäi rakentamaan paitsioansaa, mutta vasemmalla Jyri-Pekka Kukkonen makasi liian alhaalla ja näin GBK sai 2 vs 0 -hyökkäyksen aikaiseksi. Ebonque syötti poikittain ja Hohenthal latasi voimalla takakulmaan.

Pyristely loppui tunnin kohdalla GBK:n tehtyä lyhyen ajan sisällä kaksi maalia, jotka molemmat olivat Ebonquen käsialaa. Toinen maali syntyi Hohenthalin järjestämästä läpiajosta ja kolmannessa Ebonque latasi Keskisen torjuman paluupallon maaliin.

Neljäs maali oli Hohenthalin kääntölaukaus ruuhkan takaa ja lukemat sinetöi erotuomarin antamalla lisäajalla Petri Piispanen, joka puski kulmapotkun maaliin.

Huolestuttavinta tässä ottelussa FC OPA:n kannalta oli maalipaikkojen vähyys, kuten samoihin numeroihin päättyneessä Vaasan tappiossakin. Erikoistilanteet pois lukien FC OPA pääsi todellisiin vetopaikkoihin vain kourallisen verran. Myös Juha-Matti Huovisen saama isku reiteen - tuloksena puujalka - lisää synkkiä pilviä taivaalle.

Puolustuspään notkahduksen ja vähäisten tilanteiden varjossa pelaajavalmentaja Ville Väisänen pystyi toteamaan vain yhden seikan:

"Realistinen lopputulos."

"1. puoliaika oli tasainen, tunnustelevaa molemmin puolin. GBK:n alun rynnistyksen jälkeen ei tuntunut paineita olevan."

Tappioon löytyi muutamia kulminaatiopisteitä.

"Yksittäinen notkahdus puolustuslinjassa ja sitä ennen menetettiin yksi kentän kokeneimmista pelaajista. Toinen maali tuli tuomarin suosiollisella avustuksella ja siihen se lopahti."

"Fysiikassa hävittiin GBK:lle", oli valmentajan yhteenveto kaikesta.

Tappio merkitys tai sen merkityksettömyys ratkeaa lauantaina, kun pahimpiin kilpakumppaneihin kuuluva FC Blackbird saa vieraakseen sarjajohtaja FC Santa Clausin. Voitolla ja tasapelillä jyväskyläläiset menevät FC OPA:n ohi, tappiolla sijoitukset säilyvät ennallaan. FC Blackbirdiä ei pidä aliarvioiman, sillä Rovaniemeltä Jyväskylään on pitkä matka ja Santan viimeaikaiset otteet ovat olleet alavireisiä.

FC OPA:n kautta on jäljellä neljä ottelua. Vastaan juoksevat PK-37 ja SJK kotona sekä FC Vaajakoski ja FC YPA vieraissa. Väisäsellä on selkeä visio tulevasta kuukaudesta.

"Säilymistaistelun kannalta kotiottelut ovat avainasemassa."

Väisänen toivoo loppukauden jäljellä oleviin otteluihin kannustusta.

"Toivoisin mahdollisimman monta ihmistä katsomoon katsomaan oululaisen joukkueen otteita ja tukemaan meitä. Oulu ja oululaiset juniorit tarvitsevat FC OPA:aa Kakkosessa."