MATKA JATKUU VAASAAN

21.8.2010


FC OPA:n kolmen ottelun viikko huipentuu Vaasan reissuun. Oululaisia isännöi VIFK ja ottelu alkaa klo 18:30. Pelipaikkana toimii yleisurheilustadionina enemmän tunnettu Kaarlenkenttä eli FC OPA:n vyölle kertyy jälleen yksi uusi stadion.

Virsi ei ole viikossa säveltään muuttanut ja asetelma alkaa toistaa pahasti itseään. Pelin henki on selvä molemmille. Jos loppukauden otteluissa haluaa hengittää hiukan vapaammin, voitto pitäisi tästä(kin) kamppailusta ottaa. Muuten on luvassa hikisiä hetkiä sarjapaikan suhteen.

Paine varmasti tuntuu jo molemmissa leireissä. FC OPA on 11. sijalla ja VIFK kaksi pykälää ylempänä. Joukkueiden välinen piste-ero on kolme. Väliin mahtuu jyväskyläläinen FC Blackbird, joka on kerännyt 24 pistettä.

VIFK kuuluu Seinäjoen ohella sarjan suurimpiin pettymyksiin. VIFK oli sitä jo viime vuonna. Kokemusta riitti vaikka muille jaettavaksi, mutta lieneekö menestymättömyys ollut kunnianhimon puutetta. Täksi kaudeksi VIFK heikentyi aavistuksen verran, mutta ei niin paljoa, että sen pitäisi sarjapaikastaan taistella.

Vaasassa ovat vastakkain putkijoukkueet, joiden pelikausi on tähän mennessä ja pääasiassa muodostunut erilaisista ja -pituisista putkista. VIFK aloitti kauden kolmella voitolla, joita seurasi kahdeksan ottelun voitoton putki toukokuun puolivälistä heinäkuun alkuun ennen kuin FC YPA kaatui kotikentällä. Sen jälkeen VIFK hilasi itsensä väljemmille vesille pelaamalla kuusi tappiotonta ottelua.

FC OPA on kokenut tällä kaudella kaksi voitottomien otteluiden putkea. Toinen kesti viisi ja toinen kuusi ottelua. Kauteen mahtuu myös yksi viiden ottelun tappioton putki. Kunnon voittoputkeen kumpikaan joukkue ei ole päässyt. VIFK voitti alkukaudesta kolme ottelua peräkanaa ja FC OPA:n hurjin voittovire kesti vain kaksi ottelua.

VIFK suunnittelee juoksevansa FC OPA:aa vastaan samalla ryhmittymällä kuin keskiviikkoisessa paikallisottelussa FC Kiistoa vastaan. FC OPA:n osalta alkaa olla yhdentekevää ketä on poissa ja ketä ei, sillä ketkä 11 tahansa aloitukseen juoksevat, odotetaan heiltä täyttä pistepottia.

Mainittakoon kuitenkin, että Juha-Matti Huovisen varoitustili tuli täyteen Kajaanin Hakaa vastaan eikä hän pelaa pelikiellon vuoksi. Huovisen pelikielto on jo toinen lyhyen ajan sisällä, koska kahdella keltaisella tullut ulosajo ei muuta varoitustilin saldoa.

Joukkueiden edellinen ottelu Oulussa päättyi lahjarankkareiden kera FC OPA:n voittoon maalein 2-1.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

13.05.2007Cup 4FC OPA - VIFK2-1 (2-1)
04.07.2009KakkonenVIFK - FC OPA0-3 (0-3)
26.09.2009KakkonenFC OPA - VIFK1-1 (1-0)
04.07.2010KakkonenFC OPA - VIFK2-1 (1-1)