METSÄ HUUTAA PAKKOVOITTOA

14.8.2010


FC OPA pääsee tutustumaan uuteen pelikenttään, kun se vierailee FC Korsholmin kotiluolassa Mustasaaren Keskusurheilukentällä. Aivan outo paikka ei ole, sillä FC OPA on pelannut kaksi kertaa Botniahallin ja valtatien kainalossa olevalla tekonurmella, mutta ei ole koskaan kokenut otteluvauhtia urheilukeskuksen varsinaisella pääkentällä. FC Korsholm - FC OPA alkaa klo 18:30.

Tästä ottelusta alkaa piinaava kaksiviikkoinen, joka varmuudella antaa suuntaa loppukauden koitoksiin. Sarjapaikan kannalta huominen ottelu ja koko rupeama on erittäin tärkeä. Tietenkin muidenkin kisassa mukana olevien otteet vaikuttavat asiaan, mutta pärjäämällä peli pysyy avoimena tai sijoitus kohenee kohti keskikastia.

Laihemmalla pistesaaliilla on tunnustettava tosiseikat. Sen jälkeen kaikki ei ole enää omissa käsissä ja jokaiseen peliin mennään veitsi kurkulla. Iltaisin aika kuluu teksti-tv:n sivuja selaillessa.

FC OPA on Kakkosen C-lohkossa lauantain pelien jälkeen edelleen samalla 10. sijalla, joka saattaa syöstä haltijansa Kolmoseen. Matka kauhuviivan paremmalle puolelle ei ole juurikaan muuttunut, sillä VIFK majailee kahden ja FC Blackbird neljän pisteen päässä.

Toisella suunnalla JBK:n etuvalot näkyvät jo taustapeilissä. Pietarsaarelaisryhmä nappasi taas pisteen ja hilailee hiljalleen itseään kohti turvallisempia vesiä. FC OPA:aan nähden eroa on enää kaksi pistettä.

FC Korsholm on puolestaan surkeassa tilanteessa eikä Jouni Väkeväisen suojatteja saatikka Väkeväistä itseään paljon kateeksi käy. FC Korsholm on kerännyt tähän mennessä kasaan vain viisi pistettä voittamalla FC Vaajakosken 3-0 sekä pelaamalla maalittomat tasapelit kotona KajHa:n ja vieraissa PK-37:n kanssa.

FC Korsholmin maaliero on murheellinen 16-54 ja Pohjalaisesta poimitun haastattelun mukaan harjoituksissa käy alle kymmenen pelaajaa. Paljon - todella paljon - pitää siis tapahtua ennen kuin Korsholmin riveissä voidaan sarjapaikkaa juhlia. Paljon, vaikka jaossa on vielä 27 pistettä.

FC Korsholmia ei pidä siltikään aliarvioida. Sillä ei ole mitään menetettävää, ja mikäli pelaajistossa on yhtään ammattiylpeyttä, yrittävät he palauttaa kunniansa viime kierroksella FC YPA:lle kärsityn 0-9 tappion jälkeen. Päivän kysymys lienee, onko FC Korsholm ärsytetty vai alistunut koira?

FC OPA:n palapelissä on taas kerran pelaajavalmentaja Ville Väisäselle iso pähkinä purtavaksi. Poissaolijoita riittää ja avoimia kysymysmerkkejä on toinen mokoma lisää. Arvoitukselliseen osastoon kuuluvat Ari Makowski ja Juha-Matti Huovinen. Makowski on vielä puolikuntoinen varvasvaivojensa kanssa ja jokaisessa ottelussa rusikoinnin kohteeksi joutuva Huovinen tuskailee nyt lonkkavaivojen kanssa.

Nuoruusvuosina samalla pelikentillä OLS:n paidassa vakavasti loukkaantunut Kalle Väisänen ei pääse matkalle muistelemaan vanhoja sairastuttuaan flunssaan. Lisäksi tähän aikaan vuodesta kierros kierrokselta joku on pelikiellossa. Nyt varoitustilin täyttymistä huilaa Niko Junkkari.

Mustasaaren matkalle kaikki mahdolliset pelaajat on kursittu kasaan. Se tarkoittaa päivän kunnosta riippuen 15-18 nimeä ottelupöytäkirjaan. Varsinaiseksi kärsijäksi joutuu Oulun Tarmo, jolle ei liikene farmiapuja huomiseen otteluun Tornion Tarmoa vastaan.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

19.06.2010KakkonenFC OPA - FC Korsholm5-1 (1-0)