KADONNEEN VOITON METSÄSTYSTÄ

30.7.2010


FC OPA:n kiireinen viikko jatkuu huomenna Rovaniemellä. Oululaiskaravaani matkustaa napapiirille FC Santa Clausin vieraaksi otteluun, joka pelataan Keskuskentällä klo 17:00 alkaen.

Tämäkin ottelu keskiviikkoisen Tornion vierailun ohella kuuluu sarjaohjelman laatijan ajatusmaailman hetkittäisiin katkoksiin synaptisissa yhteyksissä. Kuten FC OPA ja TP-47 tekivät, kohtaavat FC OPA ja FC Santa Claus toisensa uudelleen vasta, kun kaksi viikkoa edellisestä ottelusta on kulunut.

Perusteet tällaisen ohjelman laatimiselle eivät ole tiedossa, mutta eipä seurojen ottelusiirtoihin saamasta liikkumavarastakaan ole Vakion ikeiden alla juurikaan iloa. Ei varsinkaan silloin, kun kautta on supistettu kahdella viikolla, ellei halua leikkiä masokistia ja siirtää entistä enemmän pelejä keskelle työviikkoa.

Lähtökohtaisesti tilanteen voisi arvioida hyödyttävän - ilman isoja muutoksia - enemmän ylempänä olevaa joukkuetta, enemmän ensimmäisen kohtaamisen voittajaa ja enemmän kotijoukkuetta.

FC OPA:n orastava pelaajatilanne on taas keikahtanut toiseen suuntaan, joten joukkue lähtee Rovaniemen otteluun selkeästi haastajana ja altavastaajana. Viime aikaisten vaikeuksien ryöpyttämä ryhmä on kuin alistettu koira - ja voi tehdä arvaamattomia temppuja voittonsa eteen. FC OPA:lla on siis vain voitettavaa huomisessa pelissä.

Yksi kolmen pisteen perusedellytyksiä on, että FC OPA:n pelaajisto olisi vihdoin lukenut läksynsä kunnolla. Joukkueen kompastuskivenä on ollut erikoistilannepelaaminen, jossa FC Santa Claus on aina ollut erityisen vahva. Edellinenkin kohtaaminen päättyi juhliin pukkileirissä erikoistilannemaalin jälkeen, vaikka FC Santa Claus ei kovin häikäisevä muuten ottelussa ollutkaan.

Erikoistilanteet saattavat FC Santa Clausille nousta arvoon arvaamattomaan, sillä seuran mukaan poissaolijoita on myös rovaniemeläisleirissä ja tiettävästi armeija on sotkenut jonkin verran Santan kautta. Intissä olo ei koskaan ole jalkapalloilijalle lajin kannalta ollut kovin suureksi hyödyksi, vaikka harjoituksissa pääsisikin käymään. Mutta oli natsoja tai ei, aina kulmasta voi käydä maalin tai pari tökkäämässä.

FC OPA:n kannalta positiivista on pelipaikka. Tekonurmen saamisen myötä FC Santa Claus on voinut heittää hyvästit Susivoudille ja peli on pääpaikalla Keskuskentällä. Harjoitusalustan pysyminen pelialustana on aina positiivista, vaikka ei FC OPA missään suurissa vaikeuksissa nurmikentilläkään ole ollut.

Ottelutuloksen ohella voi jännittää Pitkävetokupongin kohtaloa. Kohteen kerroinasettelu kertoo omaa kieltään suosikkiasemasta: 1,40 - 4,50 - 5,00.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

30.06.2007KolmonenFC Santa Claus - FC OPA6-4 (3-3)
09.09.2007KolmonenFC OPA - FC Santa Claus3-0 (0-0)
28.02.2009HarjoitusFC OPA - FC Santa Claus1-3 (0-2)
24.06.2009KakkonenFC Santa Claus - FC OPA0-3 (0-0)
19.08.2009KakkonenFC OPA - FC Santa Claus1-0 (0-0)
21.02.2010TurnausFC OPA - FC Santa Claus5-3 (3-1)
17.07.2010KakkonenFC OPA - FC Santa Claus0-1 (0-0)