LAMA JATKUU

28.7.2010

Joonas Sohlo jäi maaleitta.
Joonas Sohlo jäi maaleitta.
Ei onnistu, ei.
Ei onnistu, ei.
Ville Lindgrenillä ja Niko Junkkarilla kiirettä puolustuslinjassa.
Ville Lindgrenillä ja Niko Junkkarilla kiirettä puolustuslinjassa.
Kalle Väisänen palasi kehiin.
Kalle Väisänen palasi kehiin.

TP-47 - FC OPA 2-0 (2-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

Se on taas vaihteeksi tuhottoman vaikeaa. Voittaminen ja maalien tekeminen nimittäin. FC OPA käväisi Torniossa ottelemassa eikä sävellaji juurikaan ollut kahden viikon takaisesta muuttunut. Tuloksena oli tappio TP-47:lle maalein 0-2 (0-2).

Pohjan stadionin tulostaululle edellisen pelin jäljiltä nollaamatta jääneet maalilukemat olivat loppujen lopuksi pahaenteiset. Tornion ilta tiesi FC OPA:lle viidennettä voitotonta ottelua ja putoamista vaaravyöhykkeen kymmenennelle sijalle.

Käsikirjoitus kulki vanhaa rataa. FC OPA pelasi ihan kivaa peliä, hallitsikin kenttätapahtumia ja loi maalipaikkoja. Hyvistäkään paikoista palloa ei kuitenkaan saatu ristikkoa lähemmäksi täysosumaa. Puolustuspelaaminenkin on pääsääntöisesti mallikasta, mutta löysyys erikoistilanteissa on jo paisunut hölmöihin mittasuhteisiin.

Jos jokaisessa ottelussa pömpelistä joudutaan poimimaan yksi tai kaksi palloa erikoistilanteen jäljiltä, hyvältä puolustuspelaamiselta menee pohja pois ja otteluiden voittaminen muuttuu koetulla tavalla hankalaksi. FC OPA on yksi sarjan vähiten maaleja päästäneistä joukkueista, joten voi vain arvailla kuinka korkealla sijoitus olisi ilman jatkuvaa alisuorittamista juuri erikoistilanteissa.

Tässäkin ottelussa kuvio oli selvä. Ja toistuva. Molemmat maaliin johtaneet vapaapotkut annettiin suurin piirtein samasta paikasta sivurajan tuntumasta vaihtoaitioiden läheisyydestä. Merkittäviin voittorooleihin nousivat Jouni Talvensaari, joka antoi molemmat vaparit ja Keijo Huusko, joka sai ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen ja teki toisen.

Ensimmäisessä maalissa vapaapotku leijaili takatolpalle, josta Huusko puski etutolpalle vapaana ja vartioimattomana olleelle Jussi Hakasalolle. Tämän tarvitsi ainoastaan - ilmeisesti rinnalla - pukata peliväline maaliviivan yli. Toisessa maalissa pallo löysi tiensä koko pelaajarykelmän keskelle ja sieltä silti Huusko puski itselleen täysosuman.

Kumpikin maali tuli erittäin pahaan saumaan. Ensimmäinen näki päivänvalon jo kahdeksan minuutin kohdalla, jolloin FC OPA yllätettiin housut kintuista. Toinen maali syntyi pari minuuttia ennen taukoa, mikä tiedetään vähämaalisessa ja tiukassa ottelussa psykologisesti mahdollisimman huonoksi hetkeksi.

FC OPA:n paikkoja on turha laskea. Niistä kun ei saa tyylipisteitä saatikka edes puolikkaita maaleja. Parhaat yritykset osuivat joko tolppaan tai hyvin pelannut TP-47:n maalivahti Lauri Rönkkö poimi ne. Lopuista yrityksistä piti huolen Gaston Bindzi, joka topparina hoiti jokaisen pääpallon, joka isäntien maalille suuntautui.

"Erikoistilannepelaamisesta näyttää tulleen meidän akilleen kantapää", valmentaja Ville Väisänen myönsi, mutta uskalsi luvata jotain parempaa.

"Ollaan lyöty viisaita päitä yhteen. Erikoistilanteet katsotaan uusin opein."

Vanhaa fraasia käyttäen Väisänen vihjaisi, että maalittomuus ei ole enää kiinni taidosta eikä kokemuksesta vaan on enemmänkin henkimaailman asioita.

"Meillä on vaikeuksia saada palloa suoraan raameihin ja verkkoon, mutta yksikin osuma voi avata ketsuppipullon korkin."

Sarjapaikan säilymiseen Väisäsellä on vankka luotto.

"Uskoa ja luottamusta löytyy edelleen. Otamme vähintään yhtä monta pistettä kuin kevätkierroksella."

Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi lauantaina Rovaniemellä sarjajohtaja FC Santa Clausia vastaan. Santa voitti KajHa:n tällä kierroksella 4-0.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre 

TILASTOT

Ke 28.07.2010, Pohjan stadion 
Kakkonen, Lohko C 

TP-47 - FC OPA

2-0 (2-0)

08. 1-0 Jussi Hakasalo 
43. 2-0 Keijo Huusko 
Yleisöä: 302 
Erotuomari: Petri Pahtakari 

 

Avauskokoonpano 
FREDRIKSSON Jussi 
HAAPALA Juuso 
HUOVINEN Juha-Matti 
JUNKKARI Niko 
KESKINEN Juho (mv) 
LINDGREN Ville 
MYLLYMÄKI Simo-58 
PULKKINEN Antti 
SASSI Juho 
SOHLO Joonas 
UUSITALO Eetu 
Vaihtopelaajat 
ISOHOOKANA Erik 
PENTTILÄ Teemu 
REMES Ilja 
SAVOLAINEN Juha-Matti (mv) 
VÄISÄNEN Kalle+58
VÄISÄNEN Ville 

 

Palkinnot
1 (3p) Jussi Hakasalo (TP-47)
X (2p) Jouni Talvensaari (TP-47)
2 (1p) Juuso Haapala (FC OPA)