Hillittyä juhlintaa.
Kaksi katsetta, yksi kohde: Juuso Haapala ja Nika Kiladze.
Toppari Ville Lindgren etsiskelee syöttösuuntaa.

KajHa - FC OPA 1-1 (0-1): Raportti, tilastot, ottelu-pk, kuvat.

Tämä on tullut jo pari kertaa aiemmin tutuksi. Kajaanin vierailu noudatti samaa käsikirjoitusta Pietarsaaren ja Vaasan kanssa. Hyvin plakkarissa ollut voitto kääntyi viimeisellä vartilla tasapelipisteeksi.

Tällä kertaa Kajaanin Haka tasoitti ottelun seitsemän minuuttia ennen loppua ja ottelupöytäkirjaan piirrettiin tasatulos 1-1 (0-1).

FC OPA sortui Kajaanissa yli-innokkuuteen. Liekö syynä ollut aikaisempien kokemusten aiheuttama kiristys takaraivossa, kokemattomuus tai halu kasvattaa laihaa voittosaraketta, mutta johtoasemassa ollessa liiallinen into hyökkäyspelissä ja turha kiire erikoistilanteiden suorittamisessa olivat ratkaisevassa asemassa KajHa:n noustua tasapeliin.

FC OPA tuntui hakevan 1-0 tilanteessa turhan aktiivisesti toista maalia turvatakseen johtonsa eikä keskittynyt varjelemaan omaa maalia. Kokeneempi pelaajakaarti - se mikä pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi oli enää jäljellä - epäonnistui tällä kertaa nuorien varsojen aisoissa pitämisessä.

FC OPA piti hyvin ohjaksia käsissä ensimmäisellä puoliajalla, mutta menetti otteensa toisella. Se tuntuu harmittavalta erityisesti siksi, että KajHa pelasi toisen puoliajan ilman kahta hyökkäyspelinsä syömähammasta. Nuori lupaus Oskari Tervo puuttui kokonaan loukkaantumisen vuoksi ja vammat veivät KajHa:n maalikuninkaan Timo Heikkisen vaihtoon ottelun tauolla.

Pisteeksi i:n päälle KajHa:n kurittajan roolin sai Risto Putkonen, joka on viimeistellyt maaleja enemmän Hakan farmijoukkueessa Spartakissa kuin pelatessaan Kakkosen pelejä. FC OPA:n maalin teki Eetu Uusitalo, jonka Juuso Haapala syötti läpi ottelun ehdittyä reilun puolen tunnin toiselle puolelle.

Jos oli KajHa:lla poissaoloja, oli FC OPA:llakin ja niitä pelaajavalmentaja Ville Väisänen erityisesti harmitteli.

"Huovinen, Pulkkinen, Hanhela. Liian monta muutosta keskikentällä oli liian iso pala nieltäväksi."

"Vähän ikävä tuli kokeneita pelaajia. Kokemusta ei voi omasta reiästä muille repiä."

FC OPA:n selkeänä tavoitteena oli ottaa kolme pistettä KajHa:lta. Väisäsen silmään pistivät erityisesti ensimmäisen puoliajan ja ottelun loppuhetken tuhlatut maalipaikat.

"Meidän piti jatkaa voittokulkua ja ensimmäinen puoliaika näytti siltä. Toisella puoliajalla pallo poltti jaloissa ja tuli virheitä. Hyökkäsimme yli-innokkaasti eikä puolustettu johtoasemaa", Väisänen sadatteli ottelun jälkeen.

"Sohlolla oli paljon maalipaikkoja. Yksi myös 90 minuutin kohdalla."

Tasapeli mutkisti edelleen sarjan tyvipään tilannetta varsinkin, kun SJK otti nihkeän mutta odotetun voiton FC Korsholmista ja FC Blackbird kaatoi kuin kaatoikin FC Vaajakosken. Väisänen näki pienen valonpilkahduksen tasapelissä, vaikka yhdestä tämän hetkisestä päävastustajasta voitto olisi pitänyt ottaa.

"Meidän alapuolella olevalle joukkueelle ei saisi hävitä. Meille tuli vain yksi piste mutta niin tuli KajHa:llekin."

Voiton tuoma parempi sijoitus sarjataulukossa olisi osittain silmänlumettakin, sillä joukkueet sijalta 5 aina sijaan 12 mahtuvat pieneen neljän pisteen marginaaliin. Ehkä majailu putoamisviivan lähimaastossa laittaa FC OPA:n pelaajiin uutta liikettä ensi sunnuntaina, kun Ouluun saapuu vieraaksi VIFK.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre