KADONNEEN MAALIN METSÄSTYSTÄ VAASASSA

11.6.2010


FC OPA:n seuraava ottelu taistellaan huomenna Vaasassa. Vastassa on FC Kiisto, joka putosi viime kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen. Ottelu pelataan Hietalahden stadionilla klo 16:00.

Ottelu pelataan kenties Suomen parhaimmassa kunnossa olevalla ruohokentällä. Ainakin viime kesänä Vaasan vierailun aikana Hietalahti oli samettisen tasaisen. Vaasassa pidetään myös huoli, että kenttä on kesäisin kunnossa. Kaupungin liikuntatoimihan selätti itse Veikkausliigan keväällä, kun se ei päästänyt VPS:aa aloittamaan sarjaa ohjelman mukaan.

Kentän hyvä kunto kelpaa FC OPA:lle, sillä tasainen nurmi muistuttaa hiukan enemmän tekonurmea kuin esimerkiksi viime viikonlopun kuoppaisempi ruoho Iisalmessa. Pelitempoon eniten vaikuttava tekijä on ruohon mitta. Mitä pitempi nurmi sen hitaammin pallo liikkuu. Myös odotettavissa oleva vesisade vaikuttaa olosuhteisiin.

FC Kiisto käväisi ranskalaisella visiitillä Ykkösessä ja tuli takaisin Kakkosen C-lohkoon. Joukkue ei silti levinnyt käsiin, vaikka joitakin muutoksia tapahtui. Kokonaisuutta katsoen FC Kiisto kuitenkin heikentyi aavistuksen verran.

Vaasalaiset ovat aloittaneet kautensa vähintäänkin tyydyttävästi. Kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä FC Kiisto on kuudentena neljän pisteen päässä sarjaa johtavasta FC Santa Clausista. Viime kierroksella Kiisto kärsi ensimmäisen tappionsa. Se tuli kerralla komeasti GBK:lle vieraissa maalein 0-5.

Ison avaustappion siivittämänä FC Kiisto tulee Hietalahteen voitontahtoisena. Pysyäkseen kärkiryhmässä ottelu kuuluu - kuten Kiisto omassa otteluennakossaan toteaa - sarjaan pakkovoiton paikka. Näin ollen FC OPA voi lähteä huoletta otteluun puolustuksen kautta, sillä mitä pitempään FC Kiiston tehtyjen maalien saldo näyttää nollaa, sitä tuskastuneemmaksi joukkue käy.

Puolustuksen kontolle ottelun voi huoletta jättää. FC OPA:lle on tehty tähän mennessä vasta seitsemän maalia, mikä on kuudenneksi vähiten koko sarjassa. Näistäkin seitsemästä PK-37 teki viime ottelussa lähes puolet eli kolme.

Sen sijaan FC OPA:n alkukautta on varjostanut maalinteon sietämätön vaikeus. Vastustajan verkko on heilunut vain kuudesti eli kerran per peli, mikä pitkässä juoksussa ei montaa voitettua ottelua tarkoita. Edellisestä ja ainoasta kolmen pisteen ottelusta alkaa olla jo yli kuukausi, kun FC Vaajakoski kaatui kotikentällä 2-0.

Voittamisen pakkoa alkaa kasautua myös FC OPA:nkin harteille, sillä C-lohkon peräpää opalaisesta näkövinkkelistä katsoen tiivistyi ikävästi Kajaanin Hakan yllätettyä Seinäjoen peräti 5-1. Kaksi putoamisviivaa ovat nyt ärsyttävän lähellä.

FC Kiisto pääsee otteluun täydellä miehityksellään. Pelikieltoja tai loukkaantumisia ei ole. Yksi avauskokoonpanon pelaajista - Miika Ekström - on poissa. Hän osallistuu entisen pelikaverinsa häihin.

FC OPA:kin saa lähes koko arsenaalin käyttöönsä. Eetu Uusitalo on vapautunut korttitilin täyttymisestä tulleesta pelikiellosta ja lakkiaisia - omia tai muiden - viettämässä olleet Jarkko Fiskari sekä Ari Makowski ovat taas kokoonpanossa. Myös Kalle Väisänen on tervehtynyt pelikuntoon sairastelujensa jälkeen.

Myös toiseenkin suuntaan on liikennettä. Jussi Fredriksson on sairas, joten pelaajavalmentaja Ville Väisänen hyppää toiseksi toppariksi kentälle Ville Lindgrenin pariksi. Juuso Haapala jää Ouluun pienten vammojen saattelemana, joten nuorimmaisesta päästä Joona Kilponen pääsee mukaan haistelemaan Kakkosen tunnelmaa.

Veikkaus ei paljoa FC OPA:n varaan laske. Pitkävetolistalla ottelu on kohde numero 14, joka tarjoaa vierasvoitolle ison kertoimen 5,15. Tasapelilläkin rahat saa takaisin 4,40 -kertaisesti. FC Kiiston voitolle tarjotaan kerrointa 1,40. Ottelu on myös lauantain Jalkapallovakiossa.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

03.05.2008KakkonenFC OPA - FC Kiisto0-2 (0-0)
30.07.2008KakkonenFC Kiisto - FC OPA1-0 (1-0)