KOLMEN KARMEAN VARTIN SURMA

6.6.2010

PK-37 - FC OPA 3-1 (3-0): Raportti, tilastot, ottelu-pk.

Iisalmen Sankariniemen stadionilla kävi karvainen pölinä, kun PK-37 nylki FC OPA:n turkin paljaaksi kolmessa vartissa. Vahvaksi kotijoukkueeksi tällä kaudella profiloitunut PK-37 piti stadioninsa taian ja jätti oululaisvieraansa nuolemaan näppejään maalein 3-1 (3-0).

FC OPA pelasi kaksi täysin erilaista puoliaikaa. Ensimmäinen oli kaikkea mitä voi keksiäkään: lepsu, asenteeton, vailla taistelua. Se riitti Iisalmelle viemään täyden pistepotin. Ilme muuttui toisella puoliajalla täysin ja FC OPA otti pelin haltuunsa, mutta maalinteossa onnistuttiin vain kerran.

PK-37:n kuopiolainen kauhukaksikko, veljekset Simo ja Petteri Rönkkö, joilla olisi pätevää käyttöä vähintään Ykkösessäkin, ratkaisivat ottelun maaleillaan. Simo viimeisteli avausmaalin ja vain neljä minuuttia myöhemmin Petteri iski FC OPA:n puolustuksen rikkeestä tuomitun rankkarin sisään.

Molemmat maalit olivat enemmän tai vähemmän lahjoituksina annettuja PK-37:lle ja kakun koristeeksi kotijoukkue sai vielä kolmannen maalin pahimpaan mahdolliseen aikaan juuri ennen taukovihellystä. Sekin tuli oman pelaajan kautta.

FC OPA kavensi heti tauon alussa, mutta Jussi Fredrikssonin tekemä maali jäi FC OPA:n ainokaiseksi.

Valmentaja Ville Väisänen oli ottelun jälkeen myrtynyt. Hänen suojattinsa pelasivat alta taitojensa.

"Ensimmäinen 45-minuuttinen oli ihan surkea. Heillä tuskin oli koko pelissä edes kolmea maalia paikkaa ja silti he tekivät kolme", Väisänen tuskaili.

"Lahjoitimme kaikki kolme maalia."

Väisäsen silmin - tällä kertaa pelikentän puolelta - toinen puoliaika oli huomattavasti parempi.

"Toinen puoliaika pelattiin Iisalmen puolella. Saimme avausmaalin, mutta sen jälkeen tuomari jätti selvän rankkarin puhaltamatta. Siitä maali ja olisimme vielä saaneet hyvän taistelun."

FC OPA pelasi Iisalmessa ilman kolmea hyökkäyspään pelaajaa. Rosterista puuttuivat Eetu Uusitalo, Kalle Väisänen ja Ari Makowski, mikä jätti oman jälkensä peliin. Mutta jos jotain huonoa, niin jotain hyvääkin. Polvivaivoja koko talven tuskaillut Miika Nurkkala pelasi kauden ensimmäiset täydet minuutit ja oli joukkueen positiivisia hahmoja.

Myös valmentajakin pääsi sitkeiden jalkavaivojensa jälkeen pitkästä aikaa kentälle. Hänet tullaan todennäköisesti näkemään myös jatkossa vaihtopenkin sijasta tositoimissa.

"Oli mahtava pelata. Olisi ehkä pitänyt pelata alusta asti. Siellä oltaisiin kaivattu herättäjää ja tsempparia", Väisänen totesi omasta pelaamisestaan.

Samaan hengenvetoon hän myös poimi yhden pahimman puutteen, mikä FC OPA:n tasaista joukkuetta vaivaa.

"Johtajia kaivataan."

"Ei Roomaa rakennettu päivässä. Ei uutta FC OPA:aakaan rakenneta päivässä", hän muistutti entisen gloorian haikailijoille.

Silti valmentajallakin tulee kylmä matematiikka eteen. Sarjataulukossa FC OPA on valunut ensimmäisen kauhuviivan päälle. TP-47 on "ehkä-putoajan" paikalla kuudessa pisteessä, mutta varsinaisen putoamisviivan alapuolella olevat ovat vielä neljän pisteen päässä.

"Pakko ruvettava ottamaan pisteitä", Väisänen myönsi.

Seuraava tilaisuus on ensi lauantaina, kun FC OPA matkustaa Vaasaan vahvan FC Kiiston vieraaksi. Ottelu pelataan Hietalahden stadionilla.