Kalle Väisänen nousi maalillaan FC OPA:n maalikuninkaaksi.
FC OPA:n sähäkkä puolustaja Antti Pulkkinen.
Henri Hanhela vaihtoi laidasta keskelle.

JBK - FC OPA 2-2 (1-2): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA ja JBK päätyivät pistejakoon Pietarsaaren Tellushallissa. Lopputulos 2-2 (1-2) maistui lopulta happamalta, sillä vauhdikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen pelivire katosi ja JBK nousi kahden maalin takaa aina tasoihin saakka.

Voittokin olisi ollut otettavissa, jos ensimmäisen puoliajan lukuisista hyvistä maalipaikoista olisi saatu pallo useammin Jesse Östin vartioimaan maaliin. JBK:n kavennusmaalia lukuunottamatta FC OPA pelasi Pietarsaaressa taukoon saakka kenties kauden parasta peliään.

Toisella puoliajalla JBK oli ohjaksissa tarpeeksi kauan tasoittaakseen pelin. FC OPA yritti lopussa vimmatusti tehdä voittomaalia, mutta Joonas Sohlo, Kalle Väisänen ja Jussi Fredriksson kävivät vuoronperään toteamassa lisäosumien teon turhaksi.

FC OPA pääsi varkain johtoon, kun Fredrikssonin lähettämästä kaaripallosta JBK:n puolustus sohi kuulan omaan maaliin. Vain kuusi minuuttia myöhemmin pallo vietiin maalin merkiksi uudelleen keskiympyrään aloitusta varten. Kalle Väisänen teki kauden toisen maalinsa nostamalla Eetu Uusitalon syötön läheltä vastaantulleen Östin yli.

JBK antoi oman vastineensa jo 34. minuutilla, kun Jaro-lainoihin kuulunut Johan Brunell iski kulmasta kavennuksen. Viimeistä maalia saatiin odottaa aina viimeisen vartin alkuun saakka. Mathias Kronholm pääsi vapaasti purjehtimaan laukaisusektorille ja iski tasoituksen. FC OPA:n puolustus seisoskeli tilanteessa pahanpäiväisesti.

"Kolme pistettä oli tarjolla, mutta jotain tuli pohjoiseenkin asti", sanoi pisteeseen pettynyt pelaajavalmentaja Ville Väisänen.

"Hyvä vääntö ja vauhtia riitti. Suhteellisen tasaväkisiä oltiin ja päästä päähän mentiin", Väisänen kuvaili ottelua.

Väisäsen mielestä FC OPA päästi JBK:n liian helposti peliin mukaan. Kokonaiskuvan ohella pelaajavalmentajaa harmitti erityisesti tasoitusmaalin syntyminen. Mutta jos oli jotain huonoa, oli jotain hyvääkin voiton karkaamisessa.

"Tämä toimii sytyttäjänä GBK:ta vastaan."

Lisäpontta kokkolalaisjoukkueen kohtaamiseen FC OPA:n nuorille tuskin tarvitsee antaa, sillä Pietarsaaresta jäi menestysnälkää ja onhan GBK juottanut tappion katkeraa kalkkia oululaisille jo kahdesti tällä kaudella. FC OPA hävisi GBK:lle sekä harjoitus- että cup-ottelussa.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre