Paraatipelastuksiin venynyt Jarkko Fiskari palkittiin FC OPA:n parhaana.
Jussi Fredriksson blokkaa kokkolalaisvedon.
Nuppi korkealle.

GBK - FC OPA 3-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n pelit Suomen Cupissa päättyivät yhteen. GBK lähetti oululaiset laulukuoroon voittamalla 3. kierroksen ottelussa FC OPA:n viime minuuttien maalisateen turvin lukemin 3-0 (1-0).

FC OPA pärjäsi ottelussa pelillisesti vähintäänkin tyydyttävästi, mutta totuus lienee, että kymmenen vuoden päästä muistetaan vain lopputulos. FC OPA:n nuori joukkue kärsii vielä niistä kokemattomuudesta johtuvista lastentaudeista, joita tämän tyyppinen porukka yleensäkin sairastaa. Hyväkin peli naksahtaa yhteen helppon virheeseen.

Tällä kertaa virhe tapahtui alakerrassa, kun GBK:n painaessa useampikin puolustuksen yritys purkaa pallo turvallisemmille vesille epäonnistui. GBK:n kapteeni Jonas Nyberg pääsi iskemään ottelun avausmaalin 87. minuutilla ottelun hienosti pelanneen Jarkko Fiskarin selän taakse.

Loppu olikin karua kokemaa. FC OPA:n intouduttua hakemaan pikaista tasoitusta pääsi GBK vielä iskemään kahdesti yhtä monen minuutin aikana. Kristoffer Ainasoja ja Kim Ågren kurittivat vierailijoita vielä maalilla mieheen.

FC OPA pysyi todellakin hyvin samalla viivalla GBK:n kanssa, mutta parista hyvästä maalipaikasta huolimatta kuparinen jäi rikkomatta. Antti Pulkkinen pääsi rebound-pallolle Kalle Väisäsen vapaapotkun jälkeen ja Ari Makowski kokeili läpiajoa, mutta molemmissa tapauksissa GBK säilyi takaiskuitta.

FC OPA:n pelaajavalmentaja Ville Väisänen seurasi pelin penkiltä kärsittyään jalkavaivoista. Tappiosta huolimatta valmentaja oli leppoisalla tuulella, mutta muistutti, ettei hymy ole yhtä herkässä enää kolmen viikon kuluttua.

"Suomen Cup ei ole päätavoitteemme, joten nyt voi antaa anteeksi, mutta ei enää 2. toukokuuta. Jos ovat fiksuja, oppivat. Noista kokemus karttuu", Väisänen filosofoi kolmen pikatakaiskun antia.

"Tämä kävi hyvästä harjoitusottelusta, kun ei päästy jatkoon."

Väisänen oli erityisen iloinen hyvästä kenttäpelistä ja sen kehittymisestä esimerkiksi edelliseen Kokkolan vierailuun verrattuna. Väisäsen mielestä nuori joukkue makselee vielä oppirahojaan.

"Pelasimme 86 hyvää minuuttia ja sitten viisi huonompaa. Kävi hyvästä opetuksesta tuo viisiminuuttinen."

"3-0 ei vastaa kenttätapahtumia, mutta sellaista urheilu joskus on."

GBK jatkaa siis kohti Suomen Cupi 4. kierrosta, jossa se saa vastaansa joko FC Netsin Oulussa tai PS Kemin kotikentällään. FC Nets - PS Kemi pelataan huomenna Oulussa. FC OPA:n kalenteriin mahtuu enää yksi harjoitusottelu, kun PK-37 saapuu viimeistelyvastustajaksi Ouluun ensi viikonloppuna.

Sarja-avausta edeltävänä viikonloppuna FC OPA:lla on aukko kalenterissa, mutta sitä ei ainakaan pelillä täytetä.

"Keskitytään laittamaan toipilaat kuntoon", Väisänen totesi.

Tällä hetkellä ringistä vammojaan parantelevat Väisäsen lisäksi kakkosmaalivahdin virkaa hoidellut Juho Keskinen sekä Henri Hanhela, jonka nivusvaiva alkaa olla eilisen päivän lumia. Tänään peliminuuteitta jääneet nuoret pelaajat saavat peliaikaa keskiviikkona, kun AC Oulu Akatemia kohtaa Wall-Akatemian talenttiakatemioiden SM-pudotuspeleissä.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre