KAINUUN KEIKALTA MURSKATAPPIO

6.3.2010


KajHa - FC OPA 7-2 (3-1): Raportti, tilastot.

FC OPA joutui Operaatio Aavikkomyrskyn uhriksi Kajaanissa. Aavikkona toimi Kajaanin hiekkapohjainen Pallohalli ja myrskyn järjesti Kajaanin Haka lyömällä oululaisvieraansa murskalukemin 7-2 (2-1).

FC OPA joutui lähtemään Kajaaniin heikoin eväin. Isosta harjoitusringistä monta pelaajaa oli poissa joko loukkaantuneena, sairaana tai vasta toipilaana. Futsal-liigan pronssiottelu oli myös syönyt Tervarien riveihin iskuvoimaa, joten FC OPA oli Kajaanissa liikkeellä vain kolmella pelikykyisellä vaihtopelaajalla. Kokoonpanosta puuttui kokemusta ja osa pelaajista oli pakosta uudella pelipaikalla, mitkä vaikuttivat esityksiin.

Kokemuksen puute näkyi myös otteissa hiekkapintaisella pelikentällä. KajHa harjoittelee sellaisella suuren osan talvesta, kun taas FC OPA:n ringissä on pelaajia, jotka eivät tekonurmien kaupungissa ole koskaan edes pelannut hiekka-alustalla.

Olivatpa lähtökohdat mitkä tahansa, seitsemän maalia omiin ja viiden maalin tappio on silti liikaa samassa sarjassa pelaavalle joukkueelle. Rajusti uusiutuvalle FC OPA:lla riittääkin vielä työsarjaa loppukevääksi, jotta peli, pelipaikat ja pelaajat saadaan oikeisiin uomiin toukokuun alkuun mennessä.

Pelaajavalmentaja Ville Väisänen ei voinut muuta kuin pyöritellä päätään KajHa:n pommituksen jälkeen.

"Suunnilleen joka veto lähti kohti ja oli joko ala- tai yläkulmassa eikä veskareita ole juuri syyttäminen. Itsekin jouduin topparin paikalta harvinaisesti seuraamaan noin monen maalin tekoa."

"Pitää nöyrtyä tuollaisten lukemien edessä. Parannettavaa löytyy - niin kuin aina - joka osa-alueelta", Väisänen tunnusti.

Hurjista lukemista huolimatta FC OPA pysyi KajHa:n mukana ajoittain. Ottelun tilastotkin kertovat, että FC OPA:lle sattui kolme mustaa pariminuuttista, joiden aikana KajHa revitti maalitilinsä isoihin lukuihin.

FC OPA onnistui maalinteossa molemmilla puoliajoilla. Joni Kauppila vei joukkueen johtoon rangaistuspotkusta, joka tuomittiin, kun Teemu Penttilä kaadettiin boksin sisällä. Eetu Uusitalo viimeisteli FC OPA:n toisen osuman, joka oli tavallista komeampi veto yläkulmaan.

TILASTOT

La 06.03.2010, Pallohalli 
Harjoitusottelu 

KajHa - FC OPA

7-2 (2-1)

30. 0-1 Joni Kauppila (rp) 
32. 1-1 
34. 2-1 
53. 3-1 
55. 4-1 
70. 5-1 
73. 5-2 Eetu Uusitalo 
80. 6-2 
82. 7-2 
Erotuomari: Ari Heikkinen 

Avauskokoonpano 
FISKARI Jarkko (mv)-46
ISOHOOKANA Erik 
JUNKKARI Niko 
KAIJALAINEN Kim-60
KAUPPILA Joni 
MYLLYMÄKI Simo 
PENTTILÄ Teemu 
PULKKINEN Antti 
REMES Ilja-46
UUSITALO Eetu 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
PEHKONEN Arttu+46
SEPPÄ Jussi (mv)+46
VÄISÄNEN Johannes+60