OPINTOMATKALLE KOKKOLAAN

26.2.2010


FC OPA:n tiivis harjoitusottelukausi jatkuu Kokkolassa huomenna. GBK ja FC OPA ottavat yhteen harjoitusottelussa, joka alkaa Kipparihallissa klo 13:15.

FC OPA:n matka tiivistyy reissupäiväkirjassa otsikon yhteen lyhyeen sanaan. Kokkolan reissu on opalaisille ennen kaikkea opintomatka, jonka aikana isosti uusiutunut joukkue ja sen tuore päävalmentaja saa tietoja yhdestä tulevan kauden päävastustajasta. Samalla on itsetutkiskelun paikka, kun 90-minuuttinen näyttää, missä FC OPA:n juna tällä hetkellä kulkee.

Matka ei tule olemaan helppo, sillä rankka harjoituskausi ja voimille ottanut turnaus on verottanut rivejä varsinkin kokeneemmasta päästä. Talvi on fyysisine rasituksineen myös sairastelujen aikaa ja sekin näkyy poissaoloina. Eniten huolestuttaa Janne Kauppilan pitkittynyt poissaolo.

Olli Laukkasen pään päällä leijuu kysymysmerkkejä, sillä viime kesänä pahasti vammautunut jalka turpoaa vetojen yhteydessä edelleen. Kuuleman mukaan se on normaalia tällaisessa tilanteessa, mutta kilpaurheilijan kohdalla sekunnit kuluvat nopeasti. Poissaolijoiden listan jatkoksi voidaan merkitä myös Ari Makowski ja Dritan Stafsula, jotka ovat Tervarien mukana futsalin välierissä Tampereella.

"Yksi harjoituskauden projekteja on saada pojat fyysisesti hyvään kuntoon", erityisesti fysiikkapuolella ansioitunut pelaajavalmentaja Ville Väisänen sanoo loukkaantumistilanteesta.

Hänen mukaansa fysiikkapuolella viimeiseen tikkiin hiotut pelaajat loukkaantuvat kesällä huomattavan paljon vähemmän.

Muutoin aikainen lähtö ja viikonlopun ykköspäivän kuluminen tien päällä ei harmita valmentajaa. Jääkiekon olympiavälierää odottava Väisänen on menossa Kokkolaan jopa pieni into takaraivossaan.

"Mukava lähteä pelaamaan tulevan kesän vastustajaa vastaan. Saamme tietoja GBK:n pelaamisesta, mutta myös omasta pelistä."

"Toivottavasti ylimääräinen jännitys jää pois ja pelaamme kypsempää peliä", Väisänen toivoo.

GBK on kohonnut nopeasti FC OPA:n yhdeksi tutuimmista vastustajista. Pelit ovat olleet aina tiukkoja ja voitot ovatkin kallellaan Kokkolan suuntaan lukemin 2-4. Kohtaamiset ovat olleet myös vähämaalisia lukuunottamatta viime kesän Oulussa pelattua Kakkosen ottelua, jossa FC OPA takoi GBK:sta 4-1 voiton. GBK:n piti vierailla Oulussa jo tammikuun puolivälissä, mutta silloin raitapaitoja ei ollut tarpeeksi saatavilla ja peli peruuntui.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

06.07.2008KakkonenGBK - FC OPA2-0 (0-0)
21.09.2008KakkonenFC OPA - GBK1-0 (0-0)
14.02.2009HarjoitusGBK - FC OPA2-1 (2-0)
04.04.2009HarjoitusFC OPA - GBK0-1 (0-0)
17.06.2009KakkonenFC OPA - GBK4-1 (2-0)
19.09.2009KakkonenGBK - FC OPA2-0 (0-0)