TAVOITTEENA TRIPLA

19.2.2010


Varmempaa, napakampaa ja nopeampaa vastausta ei voi olla. Se tulee kuin apteekin hyllyltä FC OPA:n valmentajan Ville Väisäsen suusta.

"Kyllä. Aina", kuuluu vastaus, kun kysytään onko FC OPA:lla voitto tavoitteena huomenna alkavassa turnauksessa.

FC OPA:aa ei kahdessa aikaisemmassa turnauksessa voi syyttää ainakaan vieraskoreudesta. Molempien turnauksien osalta komean kiertopalkinnon kyljessä komeilee FC OPA:n logo. Hopeaosapuoli on ollut molemmilla kerroilla AC Oulu, joka hävisi 2008 sarjamuotoisen kilpailun tehdyillä maaleilla ja 2009 loppuottelun vasta pilkkukisan jälkeen. Viihdearvo on tähän mennessä ollut siis suuri.

Järjestäjän selkeänä tavoitteena onkin jättää taas muut nuolemaan näppejään ja ottaa kolmas perättäinen turnausvoitto. Ykkössijan lisäksi valmentaja Väisänen haluaa saada talonsa harjakaisvaiheesta muuttokuntoon.

"Teemana on parantaa ja kehittää pelityyliä, jota olemme viime ajat harjoitelleet. Jatkamme siitä, mihin PK:ta vastaan jäimme."

"Lisäksi tavoitteena on kartoittaa pelaajatilannetta ja turnauksen jälkeen lyödä FC OPA mallia 2010 pakettiin", Väisänen suunnittelee.

Erityistarkkailussa ovat luonnollisesti sopimuksettomat pelaajat sekä pelaajat, jotka eivät ole pelanneet vielä uuden valmentajan silmien alla. Myös nuorten pelurien edesottamukset kiinnostavat Väisästä erityisesti.

"Kaikkien nuorimpien edesottamuksia seuraan tarkasti, jotta voin jatkossa heitä oikealla tavalla valmentaa."

Turnaus sopii hyvin valmentajan kalenteriin. On olemassa koulukunta, joka katsoo turnauksissa käymisen ja vajaamittaisten pelien pelaamisen hyötyarvon hyvin pieneksi. Väisänen löytää kolikosta kirkkaammankin puolen.

"Kokeiluja on vara tehdä. Turnauksissa se kulminoituu."

Vara ei kuitenkaan Väisäsenkään venettä kaada. Hyväntekeväisyysturnauksessa vaihtopenkki on lepäämistä eikä istumista varten.

"Pitää katsoa, että kaikki saavat tasaisesti peliaikaa. Turha rasittaa yksittäisiä pelaajia liikaa."

"Mukava turnaus tulee. Innolla odotan pelejä. Jätkät varmaan myös", Väisänen vakuuttelee.