PULKKINEN ON KOKENUT TURNAUSKÄVIJÄ

19.2.2010


FC OPA:n tuoreella sopimuspelaajalla Antti Pulkkisella on aikaa rentoon juttuhetkeen harjoitusten lomassa. Mielellään kesken laukaisuharjoituksen ei juttelisi, mutta viikon vanha puujalka vaivaa ja komennukseksi on koitunut kevyt hölkkäily. Tavoitteena onkin päästä rennomman viikon jäljiltä hetkeksi tositoimiin.

"Jos pystyisin edes sunnuntaina pelaamaan. Se on suuri tavoite", Pulkkinen pohtii.

Normaalisti turnaukset ovat harvinaisempaa puuroa purtavaksi jo aikuisikään ehtineelle pelaajalle. Hyväntekeväisyysturnauksen myötä lähes kaikki FC OPA:n pelaajat ja nykyisessä ringissä olevat oululaiset ovat kokeneet turnauselämää, mutta Pulkkinen panee vielä paremmaksi.

"Viime vuonna olin mukana. Sitten kiersin TUL:n turnauksia", savonlinnalaisen STPS:n kasvatti muistelee hetken emmittyään.

"Pitää vähän aikaa miettiä", Pulkkinen arpoo vastaustaan, vaikka edellisestä TUL:n karsintaturnauksestakaan ei niin montaa vuotta ole ehtinyt vierähtää.

Viime vuoden turnauksesta Pulkkisella on vähän muistikuvia. OPS-jp sijoittui silloin kolmanneksi, mutta:

"En kyllä muista edes pelasinko paljon. OPA:lle taidettiin hävitä 0-2. Kaksi vuotta sitten olin loukkaantuneena."

Jos keskikenttämiehen menneisyys on pienen usvan peitossa, tulevaisuus - lähi sellainen - on kristallinkirkas. Sen toteutuminen vaatisi paikalliskilpailijoiden sijoittumista omissa lohkoissaan samoille sijaluvuille.

"Olisi mukava panna vanhoja pelikavereita päihin", Pulkkinen hykertelee miettiessään OPS-jp:n kohtaamista.