FC OPA JA AC OULU SOLMIVAT YHTEISTYÖSOPIMUKSEN

4.11.2009


Kakkosessa kaudella 2010 pelaava FC OPA ja Veikkausliigaan noussut AC Oulu ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen perusajatus on taata nuorille oululaisille ja pohjoispohjalaisille pelaajille mahdollisuus kehittyä Veikkausliigaan kypsiksi pelaajiksi omilla tutuilla pelikentillä.

AC Oulu keskittyy liigajoukkueen kokoamiseen, valmentamiseen ja menestykseen Veikkausliigassa. FC OPA keskittyy nuorten pelaajien kehittämiseen sekä taidollisesti että henkisesti kohti suurempia pelikenttiä.

Yhteinen valmennuskulttuuri mahdollistetaan keskittämällä voimavaroja siten, että AC Oulun kakkosvalmentaja toimii myös FC OPA:n päävalmentajana. Yhdistetty tehtävä on päätoiminen.

Sovittu järjestely vapauttaa kummankin seuran keskittymään oman toimintansa kannalta olennaiseen eikä voimavaroja hukata päällekkäisiin toimintoihin.

Nuorten pelaajien kehittymisen kannalta yhteistyösopimus mahdollistaa johdonmukaisen toiminnan. Hyvää juniorityötä tekevillä Oulun seudun seuroilla edustusjoukkueet ovat kaudella 2010 korkeintaan Kolmosessa. Näiden seurojen lahjakkaille pelaajille mahdollistetaan johdonmukainen kehittyminen ja harjoittelu liigajoukkueen tavoin.

Jotta juniorijoukkueeseen verrattuna kulttuurin muutos ei ole liian suuri, harjoittelu ei tapahdu välttämättä koko ajan AC Oulun mukana vaan Kakkosessa pelaavassa FC OPA:ssa. Sopimuksen perusajatukseen kuuluu kiinteästi joustava pelaajien vaihto joukkueiden välillä.

Painopisteenä FC OPA:lla on nuorten pelaajien kehittäminen kokeneempien pelaajien ohjauksessa. AC Oulun liigajoukkue tarjoaa mahdollisuuden ammatilaisuralle ja tien maailman pelikentille.