HISTORIALLINEN OTTELU ON HUOMENNA

8.10.2009


Kakkosen C-lohkon nousijan kohtalon ratkaiseva paikallisottelu FC OPA - OPS pelataan Castrenissa huomenna klo 18:30. Ottelun tapahtumia voi seurata myös Radio Megan taajuuksilla ja nettisivuilla klo 18:00. Selostajana on Ari Stenius ja studiossa on mukana asiantuntijakommentaattorina Olli Laukkanen, joka tuntee viime kaudella OPS:ssa pelanneena hyvin molemmat joukkueet. Selostuksen vuoksi live-päivitys on poissa pelistä.

Sarjan tilannetta on toitotettu jo pitkin loppukautta, mutta kerrataan se vielä. C-lohkon kärjessä ennen viimeistä kierrosta on FC OPA ja toisena OPS. Molemmilla on plakkarissa 63 pistettä. FC OPA:n maaliero on +63 ja OPS:n +41, joten tasapeli vie FC OPA:n Ykköseen. Jos jompikumpi onnistuu ottelun voittamaan, on se takuuvarma nousija.

Vastaavin panoksin pelattua ottelua ei ole miesmuistiin oteltu ainakaan Oulussa. Lähimmäksi päästään kymmenen vuoden takaisessa paikalliskamppailussa OLS - Tervarit, mutta sen jälkeen oli vielä pari pelikierrosta odottamassa.

Nousu, viimeinen kierros, paikallisottelu. Asetelmat ovat herkullisemmat kuin peruspenkkiurheilija jaksaa ymmärtääkään. Kiinnostus otteluun on ollut yllättävän korkealla myös Oulun ulkopuolella. Edellinen kohtaaminen keräsi n. 1400 katsojaa ja vähintään vastaavaan määrään yllettäneen nytkin. Villeimmät ovat veikkailleet jopa 3000 katsojaa. FC OPA:n lähes kuukauden vanha yleisöennätys tulee joka tapauksessa tiensä päähän.

Huomisessa ottelussa pelataan suurella sydämellä ja suurin tuntein. Tunne- ja vireystila, voitontahto, jännitys ja pelko ratkaisevat. Juuri tämä derby on sellainen, joka ratkaistaan ensisijaisesti pääkopan sisällä ja toissijaisesti vasta vartalon suorituksilla. Joukkue, joka pystyy hallitsemaan henkiset paineet paremmin, on tämän ottelun voittaja.

Ottelussa kohtaa kaksi huippuunsa viritettyä koneistoa, mutta myös huipputasoisia yksilöitä. FC OPA:n ja OPS:n riveissä on mm. kolme sarjan vaarallisimpiin kuuluvaa erikoistilannemiestä. FC OPA:n brassipakki Leonardo Moschetton vaaralliset vapaapotkut ovat tuottaneet monta maalia. Leonardo taitaa myös kulmapotkut, joiden antamiseksi FC OPA:lla on lähettää lipulle myös Janne Mahlakaarto tai Dritan Stafsula.

OPS:n erikoistilanneaseet ovat maalitilaston huipulle kiivennyt Luis Vanderlei ja Nikola Markovic. Vanderlein erikoistilanneosaaminen lepää vapaa- ja rangaistuspotkuissa sekä myös kulmissa, joissa Markovicin pää on useasti noussut kaikkein korkeimmalle ja lähettänyt pallon verkkoon. Markovic on avainroolissa muutenkin, sillä pitkälti hänen harteillaan on OPS:n puolustuslinjan koossa pysyminen.

Maalivahtien taisto on mielenkiintoinen. FC OPA:n luukulla on kokenut liigavahti Jani Luukkonen. Hänelle haasteen heittää nuori, vaalea rämäpää Antti Alakulju, joka syksyn tullen nappasi ykkösmaalivahdin hanskat georgialaiselta Zurab Talakhadzelta. Alakuljun kehityskaari on ollut huikea, sillä hän pelasi vielä viime kaudella Kolmosta Tervareissa.

Joukkueet lähtevät otteluun ilman isompia rasitteita. OPS on terve ja vapaa pelikielloista. FC OPA:n tilanne on vastaavanlainen. Ainoa poissaolija kuuluu sarjaan vanhoja uutisia, kun elokuun puolivälissä Lapualla vaikeasti loukkaantunut Olli Laukkanen istuu katsomon puolella kauden loppuun saakka. Laukkasen poissaolo ei sinänsä enää vaikuta, sillä Harri Saarela on istunut rooliinsa topparina loistavasti.

Ottelu on Pitkävetokohde 125. Suosikin viittaa lasketaan OPS:n harteille, sillä sen voittokerroin on 2,05. FC OPA:n voitolle tarjotaan kerrointa 2,55 ja tasapelille jo hiukan parempaa 3,85. Ottelu on myös Tulosvetokohteena.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

18.04.2007HarjoitusOPS - FC OPA5-1 (1-0)
03.02.2008TurnausFC OPA - OPS2-1 (0-1)
24.05.2008KakkonenFC OPA - OPS1-1 (0-0)
20.08.2008KakkonenOPS - FC OPA1-0 (1-0)
07.02.2009TurnausFC OPA - OPS2-0 (0-0)
17.07.2009KakkonenOPS - FC OPA0-3 (0-2)