FC OPA KÄÄNSI KURSSIN VOITOKKAAKSI

3.10.2009

Joonas Sohlo ampaisee 1-0 maalin tekoon.
Joonas Sohlo ampaisee 1-0 maalin tekoon.
Mikael Muurimäki tasoittaa 1-1:een.
Mikael Muurimäki tasoittaa 1-1:een.
Janne Kauppila on taistellut johto-osuman 2-1.
Janne Kauppila on taistellut johto-osuman 2-1.
Selvä peli: Harri Saarela ampuu 3-1.
Selvä peli: Harri Saarela ampuu 3-1.

FC OPA - SJK 5-1 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

 

Tämän päivän ottelun yksi avainkysymyksiä oli, pystyykö FC OPA:n pelaajisto pitämään ajatukset koossa tätä peliä varten eikä lähde miettimään tulevaa ja ratkaisevaa paikallisottelua. Vastauksesta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä, sillä FC OPA lähetti SJK:n kotimatkalle selvän 1-5 (1-1) tappion kera.

Liekö osittain päällekkäin pelattu jääkiekko-ottelu ollut syynä vai oliko yleisönkin ajatus jo OPS-pelissä, mutta Castrenin lehtereille oli saapunut kauden kolmanneksi pienin katsojajoukko. Ottelua seurasi vain 123 ihmistä.

Ottelu pysyi Oulun kosteassa ja koleassa lauantai-iltapäivässä tasaisena taukoon saakka. Kokkolan katastrofin ja VIFK:iä vastaan hävityn tasapelin jäljiltä FC OPA:n otteissa oli tiettyä turvallisuuden tunnetta. Joukkue pelasi varman päälle eikä rohkeita ratkaisuja tehty.

FC OPA käytti osan tauosta rohkeuden peräänkuuluttamiseen ja sitä todellakin joukkueesta löytyi. Toinen puoliaika ehti vanheta vain reilun kymmenisen minuuttia, kun Janne Kauppila teki todellisen tahtomaalin ja taisteli FC OPA:n johtoon. Vain tovi tästä ja Harri Saarela tykitti kulmapotkun jälkitilanteesta 3-1.

Lisää virtaa otteluun löytyi myös kokoonpanomuutoksista, kun Joonas Sohlo oli komennettu avaukseen ja Juha-Matti Huovinen otti niin ikään penkiltä paikan vasemmalla laidalla. Kumpaisenkin peli oli onnistunut.

Sohlo karkasi avausmaalin tekoon saatuaan Janne Mahlakaarrolta millintarkan syötön. Läpiajossa oli mukana myös Vesa Järvitalo, mutta tällä kertaa Sohlo päätti ratkaista itse SJK:n puolustuksen jäätyä huitomaan paitsiota. Huovinen teki tukuittain kovaa työtä, mutta tällä kertaa hänen alakerran ruokkijansa Leonardo nappasi palkinnot.

Taistelun ruumiillistuma Kauppila jäi myös mitaleitta, vaikka hänen roolinsa tärkeissä 2-1 ja 3-1 maaleissa oli korvaamaton. Johtomaali oli juuri sellainen kauppilamainen taistelu puolustuksen läpi ja pallo sisään omasta reboundista. Saarelan viimeistelemään 3-1 maaliin Kauppila sai syöttöpisteen haettuaan pannukakuksi menneen kulmapotkun kaukaa takatolpan toiselta puolen aivan päätyrajan tuntumasta.

Ottelun penkillä aloittaneet Bunjamin Shabani ja Jeferson Pireskin pääsivät lopulta tositoimiin sekä maalitilastoihin. Shabani tökkäsi pallon maaliin kulmapotkun yhteydessä SJK:n takatolppamiehen suorasta tarjoilusta. Pires sai nauttia Mahlakaarron loistosyötöstä, kirmasi vasemmalta nousuun ja veti kovan kudin takanurkkaan.

"Maalin jälkeen passivoiduimme ja rupesimme pelaamaan paikkapuolustusta. Paikat olivat oikeat, mutta emme liikkuneet yhtään", FC OPA:n luotsi Jyrki Kylmälä summasi ensimmäisen puoliajan tapahtumat.

Näin ottelussa kävikin. Varman päälle pelaamisen lisäksi otteissa näkyi SJK:n suhteellisen helpon tasoituksen jälkeen jotain, minkä voisi pukea ajatukseksi "näinkö tässä taas kävi". SJK sai omat parhaat paikkansa juuri puolen tunnin ja taukovihellyksen välissä, jolloin FC OPA oli syvällä kuoressaan.

"Puoliajalla sanottiin, että tarvitaan rohkeutta tekemiseen. Sanotaan mitä sanotaan SJK:n panoksista ottelussa, mutta toisella puoliajalla pelasimme aktiivista, rohkeaa ja tosi hyvää jalkapalloa."

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

La 03.10.2009, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - SJK

5-1 (1-1)

27. 1-0 Joonas Sohlo 
31. 1-1 Mikael Muurimäki 
57. 2-1 Janne Kauppila 
62. 3-1 Harri Saarela 
80. 4-1 Bunjamin Shabani 
90. 5-1 Jeferson Pires 
Yleisöä: 123 
Erotuomari: Simo Kivari 

 

 

Avauskokoonpano 
HUOVINEN Juha-Matti-83
HYVÄRINEN Sami 
JÄRVITALO Vesa 
KAUPPILA Janne 
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne 
MOSCHETTO Leonardo Florido 
SAARELA Harri 
SOHLO Joonas-71
STAFSULA Dritan-83
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KAUPPILA Joni 
KUUSIRATI Toni 
MAKOWSKI Ari+83
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) 
PIRES Jeferson+83
SHABANI Bunjamin+71
YRJÖNHEIKKI Janne 

 

PalkinnotVeikkausraati
1 (3p) Leonardo Moschetto (FC OPA)Tomi Mahlakaarto
X (2p) Janne Mahlakaarto (FC OPA)Pertti Pohjola
2 (1p) Mikael Muurimäki (SJK)Kalle Väisänen
FC OPA: Leonardo MoschettoPalkinnot
SJK: Mikael MuurimäkiOy Oulun Terent Ltd