VIIMEINEN SAMMUTTAA VALOT

24.9.2009

Jori Miettinen oli MetroStarsin paras pelaaja ja ainoan maalin tekijä.
Jori Miettinen oli MetroStarsin paras pelaaja ja ainoan maalin tekijä.
Timo Heikkilä nousee korkealle.
Timo Heikkilä nousee korkealle.
Arttu Pehkonen hyökkää ja Simo Kangas peesaa.
Arttu Pehkonen hyökkää ja Simo Kangas peesaa.
Jussi Ailisto pelasi keskikentällä.
Jussi Ailisto pelasi keskikentällä.

MetroStars - FC Nets 1-4 (0-2): Raportti, tilastot, kuvat.

MetroStarsin pelastustalkoot epäonnistuivat. FC Nets jakoi Nelosen viimeisessä ottelussa matkaliput Viitoseen maalein 4-1 (2-0) ja laittoi MetroStarsin ennenkokemattoman asian eteen. Lähtö sarjasta on tosiasia.

Ottelu alkoi synkeästi, kun puolustus meni uusiin kuoseihin jo toisella minuutilla. Timo Mustonen pääsi pahaenteisesti läpi, mutta metrolainen ehti siivota pallon tyhjän maalin edestä kulmaksi. Siinä välissä maalivahti Jussi Seppä ja toppari Jesse Kuusela törmäilivät sen verran yhteen, että Kuusela joutui jättämään jalkapöytään tulleen iskun johdosta kentän.

Ensimmäinen annos piiskaa tuli reilun parinkymmenen minuutin kohdalla, jolloin FC Nets iski MetroStarsia kauden aikana useasti kohdanneen ns. hups-maalin. Kentän parhaana palkittu, FC OPA:nkin harjoitustempoon joskus tutustunut, Retu Värri ampui vapaapotkun, johon nyrkkeilemään lähtenyt Seppä ei osunutkaan. Takatolpalla oli mies partioimassa ja laittoi pallon pussiin.

Peli taputeltiin pelatuksi vain kymmenen minuuttia myöhemmin, kun MetroStarsin puolustus vedettiin komeasti umpisolmuun ja Teemu Koski iski numeroiksi 2-0.

MetroStars oli selvästi ottelussa heikompi osapuoli eikä se pystynyt käyttämään ainoaa mahdollisuutta hyväkseen. FC Netsin maalivahti oli nimittäin melko epävarmalla tuulella ja pudotteli kaukolaukauksia eteensä. Irtopalloille ei vain ollut sisään laittajaa, vaikka vähän yritystä olikin. MetroStarsista ainoana onnistui Jori Miettinen, joka ampui lohdutusmaalin sisään.

"Liian kova vastus tähän tilanteeseen. Olimme selvästi alakynnessä", MetroStarsin valmentaja Markku Pehkonen tyytyi sanomaan.

Pehkosta harmitti erityisesti ne muutamat ottelut, jotka joukkue hölmöili tasapeleiksi tai tappioiksi omaa tyhmyyttään.

"Putoamiseen vaikuttaneet tekijät tapahtuivat jo aiemmin", Pehkonen sanoi ja muisteli mm. molempia otteluita Herculesta vastaan sekä Ajaxin ja Pattijoen Tempauksen kohtaamisia.

Valmentaja antoi tilaa ketutukselle vain yhden illan verran ja näki uuden, paremman tulevaisuuden.

"Tulevaisuutta ajatellen olen luottavaisin mielin. Nyt pitää avata ovet uuteen juttuun. Poikien harjoittelumahdollisuudet vain huolettavat."

Alustavan suunnitelman mukaisesti MetroStars lepää laakereillaan vain puolisentoista viikkoa, minkä jälkeen alkaa valmistautuminen futsal-kauteen, ja jos liikuntavirasto suo, jatkuvat harjoitukset ulkokentillä niin kauan kuin ilmoja riittää.

Putoamisesta huolimatta MetroStarsin kaudesta jäi käteen myös positiivisia seikkoja. Yhteen kiteytettynä joukkueen tavoite oli selvitä talven kolhuista hengissä ja näin kävi joskin rimaa hipoen.

Sarjapaikan säilyttäminen kuului selviytymisstrategiaan. Selviytymisessä oli kuitenkin enemmän kyse koko joukkueen toiminnan jatkamisesta kuin yhdestä sarjapaikasta. Putoaminen kolhaisi, mutta se ei naulaa arkun kantta kiinni.

Kolmas tavoite onnistui pääosin, kun joukkue siivottiin epäterveestä materiaalista. Uusi, innokas harjoittelukulttuuri on iskostunut kaikkiin joukkueen jäseniin ja sen varaan onkin hyvä lähteä rakentamaan parempaa tulevaisuutta sekä pikaista paluuta.

Ainoa, mitä MetroStars nyt tarvitsee, on hieman lisää uutta verta, sillä veren vähyys ja sen kiivas vaihtuvuus kesken kaudenkin oli ratkaisevia tekijöitä, miksi reikäisen laivan kaikkia vuotokohtia ei ehditty paikata.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

To 24.09.2009, Lintula 
Nelonen 

MetroStars - FC Nets

1-4 (0-2)

23. 0-1 Teemu Koski 
35. 0-2 Teemu Koski 
50. 0-3 Retu Värri 
54. 1-3 Jori Miettinen 
70. 1-4 Mikko Malin (rp) 
Yleisöä: 36 
Erotuomari: Sami Väntti 

Avauskokoonpano 
AILISTO Jussipun 78
HAAPALA Matti 
HEIKKILÄ Timo 
KANGAS Simo 
KUUSELA Jesse-2
MIETTINEN Jori 
PEHKONEN Arttu 
RANTALA Mikko 
SEPPÄ Jussi (mv) 
SILTALA Petri 
VAATTOVAARA Joonas 
Vaihtopelaajat 
ANTTILA Jaakko+56
ISOTALUS Tuomas+2 -56
PIENINIEMI Niko 

PalkinnotRaati
MetroStars: Jori MiettinenHeikki Kannisto
FC Nets: Retu VärriEssi Pehkonen
 Palkinnot
 Oulun Vilske