PISTETTÄ VAILLE VALMIS

23.9.2009


MetroStarsin kausi päättyy FC Netsiä vastaan pelattavaan otteluun Lintulassa huomenna klo 18:00 alkaen. Ottelu on erityisen tärkeä MetroStarsille, sillä tasapeli riittää varmistamaan sarjasopimuksen uusimisen myös ensi kaudeksi. Tappiolla lattian luukku aukeaa ja tie vie kohti Viitosta.

Sarjasta putoaja onkin ainoa merkittävä asia, mikä on vielä auki tämä kauden sarjassa. Spartak varmisti jo hyvissä ajoin nousunsa Kolmoseen. Mahdolliset täydennyspaikkasijatkin ovat varmoja, kun kärkineliköstä ainoastaan FC Netsillä on kautta jäljellä ja sekin on jo saletisti sarjakakkonen.

MetroStarsin kannalta tilanne on otollinen, sillä sen pahin ja nyt ainoa kilpailija JS Hercules päätti sarjan jo viikko sitten. Näin ollen joukkueen jäsenet tietävät, mitä heiltä odotetaan ja mitä tarvitaan. Sarjapaikkaan riittää siis tasapeli, kun JS Hercules hävisi viime lauantaina AS Moonille 1-3. AS Moon varmisti voitolla itselleen sarjapaikan, kuten teki Oulun Reipaskin runsasmaalisella tasapelillään FC Kurenpoikien kanssa.

Huomisen suuri arvoitus on ottelun pelipaikka. Lintulan tekonurmi on erittäin nopea pelialusta, mikä tekee pelaamisen MetroStarsille haastavaksi. Vaikka joukkue siellä pääosin kaksi kertaa viikossa harjoitteleekin, on edellinen pelikokemus samaiselta kentältä yli vuoden takaa. Silloinkin ottelu vajaalla aloittanutta Oulun Reipasta vastaan oli enemmän leppoisaa ja letkeää yhdessäoloa kuin kunnon jalkapalloa.

Lintulan valaistusolosuhteet ovat myös haasteelliset. Urheilukeskuksessa on valot, mutta ne ovat keltasävyisinä tarkoitettu talvikäyttöön eli toimimaan parhaimmillaan silloin, kun kenttää reunustaa vitivalkea hanki. Harjoituksissa pimeän aikaan on tavan takaa tullut eteen tilanteita, joissa pallo tulee tietyistä kulmista ns. puskista, mikä asettaa ylimääräisen vaikeuskertoimen sekä ilmapallon vastaanottajille että maalivahdeille.

Aurinko laskee tähän aikaan vuodesta hiukan jälkeen seitsemän, joten toisella puoliajalla voidaan pelata jo pimeyden vallitessa. Hämärän ajan pimeysastetta lisää myös sade, jota on ainakin tällä hetkellä lupailtu Ouluun jossain määrin koko huomispäiväksi. Selkenevää on tiedossa vasta perjantaita vasten yöllä.

MetroStars päässee otteluun suurin piirtein tutulla viime aikaisella kokoonpanollaan. Kaksi ylimääräistä poissaoloa on, kun Sami Stenroos ei Kemissä opiskelevana pääse arki-illan otteluihin ja Matias Hautajärvi päätti kautensa punaiseen korttiin AS Moonia vastaan. Henri Karppinen on loukkaantuneena ja Mikko Rantalalle heitettiin hyvästit loppuvuodeksi hänen pakattua kamppeensa Venäjälle suuntautunutta opiskelumatkaa varten.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

14.01.2007HarjoitusMetroStars - FC Nets2-4 (2-1)
30.03.2008HarjoitusMetroStars - FC Nets0-1 (0-0)
24.04.2008NelonenMetroStars - FC Nets1-2 (1-1)
13.09.2008NelonenFC Nets - MetroStars1-2 (0-1)
13.05.2009NelonenFC Nets - MetroStars6-3 (3-2)