FC OPA JÄRJESTÄÄ KALEVA-TURNAUKSEN

18.9.2009


FC OPA, SPL:n Pohjois-Suomen piiri, sanomalehti Kaleva ja urheilun palvelutuotantoon erikoistunut yritys Oulun Vilske ovat sopineet Kaleva-turnauksen järjestämisestä tänä viikonloppuna. Järjestelyvastuun vaihto tuli eteen, koska edellisellä järjestäjällä ei ollut halukkuutta tehtävään ainakaan tänä syksynä.

Osapuolet ovat sopineet alustavasti myös neljän vuoden optiosta, mikäli edellinen järjestäjä haluaa luopua oikeuksistaan pysyvästi. Option ja pikaisesti eteen tulleen järjestelyvastuun vuoksi tämän vuoden turnaus viedään läpi riisutulla tavalla, mutta option tullessa voimaan, FC OPA:lla ja Oulun Vilskeellä on olemassa raakaversiot turnauksen kehittämiseksi. Kehityssuunnitelmiin kuuluvat mm. paluu verkkoaikaan turnaussivujen muodossa ja online-tulospalvelu.

Kaleva-turnaus järjestetään huomenna ja sunnuntaina 40. kertaa. Turnaus on ollut alkujaan E11-ikäluokan kutsuturnaus, mutta nykyisin se järjestetään D12-ikäluokan piirisarjan lopputurnauksena.

Kymmenen joukkuetta pelaavat kahdessa lohkossa, joista A-lohkon muodostavat HauPa, KePS, OLS 98, Sodankylän Pallo ja Tervarit-juniorit. B-lohkossa ovat Ajax Sarkkiranta, OLS Keltainen, OLS Sininen ja RoPS Valkoinen sekä kutsuttuna joukkueena FC YPA.

Joukkueet pelaavat alkulohkot lauantain ja sunnuntaiaamupäivän aikana. Lauantain ottelut alkavat Heinäpään urheilukeskuksen peräkentillä klo 10 ja sunnuntaina startataan jo klo 9. Ensimmäiset sijoitusottelut välierien muodossa alkavat klo 13. Pronssiottelu pelataan klo 15 ja turnaus huipentuu tiukkaan loppuotteluun klo 16.

Kaleva palkitsee kolme parasta mitalein ja voittajan myös kiertopalkinnolla. Kolme parasta Pohjois-Suomen piirin joukkuetta, joilla ei ole ollut kauden aikana yli-ikäisiä pelaajia, saavat lisäksi piirimestaruusmitalit. Perinteiseen tapaan runsaaseen palkintopöytään kuuluvat pokaalit neljälle pelipaikkojensa parhaalle (mv, puolustaja, keskikenttä, hyökkääjä), maalikuninkaalle ja fair play -valmentajalle. Direktoraatti valitsee myös turnaustähdistön 3-3-2 pelitapaa noudattavaan kuvioon.

Sanomalehti Kaleva seuraa tiiviisti turnausta viikonlopun numeroissaan. Yleisöä ja joukkueita palvelee kioski.