HETKI LYÖ

11.9.2009


MetroStars pelaa huomenna kauden toiseksi viimeisen ottelunsa ja samalla kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Pateniemen tekonurmella klo 15:00 alkaen. Vastaan juoksee raahelainen AS Moon, joka kamppailee Metron lailla vielä sarjapaikastaan.

Pelin henki on selvä. Pisteitä tarvitaan ja niiden hankkimiseksi alkavat olla viimeiset hetket käsillä. Hölmön tuurilla MetroStarsin sarjapaikka säilyy yhdellä tasapelipisteelläkin, jos JS Hercules häviää kauden molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

Toisaalta, jos MetroStarsin lahjakkaasti kiertänyt tuuri on yhä edelleen heikonlainen, ei sarjapaikkaan riitä edes täysi pistepotti lopuista otteluista. Sellainen skenaario vaatisi melkoisia ristiinpeluita ja isoa piristymistä koko jumbonelikolta, mutta on joka tapauksessa mahdollinen.

Sekin kannattaa muistaa, että MetroStars sijoittuu kolmen päävastustajansa kahdenvälisten keskinäisten otteluiden vertailuissa vain OuRe:n yläpuolelle. AS Moonin selättäminen vaatisi vähintään neljän maalin voittoa. Huomenna fläppipaperille piirretäänkin kaksi olennaisesti tärkeää asiaa: kolme pistettä ja rutosti maaleja, kiitos.

MetroStarsin on onnistuttava puolustuspelaamisessaan mutta myös pitkän aikaa takkuilleessa hyökkäyspelissään. Keskikentän pelinhallinta voi muodostua kysymysmerkiksi, sillä Henri Karppisen vamma pitää hänet poissa koko loppukauden ja viime aikoina ankkuripelaajana kunnostautunut Jussi Ailisto mietiskelee tekemisiään pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Jussi Jarva on poissa puolustuksesta, koska työnantaja on keksinyt jälleen häiritä harrastuksia. Alakerta lienee kuitenkin kunnossa Simo Kangaksen tervehdyttyä pelikuntoon. Myös laitapelaaminen on iskussa, kun Jori Miettinen on ommeltu kahden viikon takaisen törmäyksen jäljiltä entistä ehompaan kuosiin.

Pienellä ringillä operoivan MetroStarsin riveissä on vielä muutama kysymysmerkki, joten joukkueen koko saattaa olla pahimmassa tapauksessa melko pieni. Silloin olemassaolevien pelaajien rooli ja vastuu nousee entistä suuremmaksi.

AS Moon on täysi arvoitus. Sen ringistä löytyy tasan kaksi tuttua nimeä. Kimmo Alanen on MetroStarsin entisiä pelaajia parin vuoden takaa. AS Moonin ykkösnyrkkeihin kuuluu Ville Perälä, joka on taannoin esiintynyt pikaisella lainapestillä Ykkösessäkin asti. Keskustelupalstalla ansiokkaasti pidetyn Nelosen tilastopaketin mukaan Perälä on tehnyt vain kolme maalia tällä kaudella, mutta vähäistä määrää ei pidä väheksyä.

Samaisen tilaston mukaan suurin uhka MetroStarsin puolustukselle on Janne Hämeenkorpi. Hänen syyksi on pantu 14 maalia, joka on lähes puolet AS Moonin osumatarkkuudesta. Kun sarjan maalipörssiä johtaa 20 osumalla PaTe:n Jukka-Pekka Patanen, voi vain arvailla, kuinka kova joukkue FC Raahen raunioille olisikaan saatu voimia keskittämällä.

Koko edellä mainittu kolmikko muuten onnistui maalinteossa edellisen kerran, kun MetroStars ja AS Moon kohtasivat keväällä Koivuluodon hiekkakentällä. Tilastot kertovat mielenkiintoisen poikkeaman: Keskinäisissä kohtaamisissa kumpikin on ollut kotikentällään erittäin vahva.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

23.07.2006Nelonen BAS Moon - MetroStars1-1 (1-0)
01.08.2006Nelonen BMetroStars - AS Moon5-1 (1-0)
08.05.2007ViitonenAS Moon - MetroStars3-1 (2-0)
02.08.2007ViitonenMetroStars - AS Moon3-0 (1-0)
06.05.2009NelonenAS Moon - MetroStars4-1 (0-1)