FC OPA TESTAA FCJ:N TAIDOT

5.9.2009


FC OPA matkustaa huomenna Jyväskylään FCJ Blackbirdin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15:00, mutta se pelataan ennakkotiedoista poiketen Jyskän tekonurmella. Viime päivien sateet ja sunnuntaiksi luvatut lisäpisarat ovat saaneet Jyväskylän kaupungin liikuntatoimen laittamaan ainakin Hippoksen nurmikentälle säpin viikonlopun ajaksi.

Ruoholla olisi ollut varmasti mukava pelata, mutta toisaalta ottelun siirto tekonurmelle sopii kuin nappi silmään. Kaksi viimeistä ottelua ovat olleet tekonurmella ja jatkopeleistä huominen mukaan luettuna vain yksi on enää ruoholla. Positiivista näkökulmaa tuo sekä alustan vaihteluiden vähäisyys että FC OPA:n pelitaitojen parempi esilletulo tasaisella tekonurmella.

FCJ Blackbird on tällä hetkellä sarjataulukossa kymmenentenä. Jyväskyläläisillä on matkaa putoamisviivan alapuolelle viisi pistettä, joten siinä valossa FCJ:n taistelu ei ole ohitse. Sen pahimmat kilpakumppanit ovat tämän viikon ottelut pelanneet eli ero ei muutu miksikään, vaikka FCJ ottelun häviäisikin.

FC OPA menetti kärkipaikkansa tänään OPS:lle, joka nousi FC Santa Clausia vastaan lisäajalla voittoon maalein 4-3. FC OPA:lla on ennen huomista kaksi ottelua vähemmän pelattuna, joten joukkueiden välinen ero voi parhaimmillaan olla se sama viisi pistettä, jota se on jo useamman kerran ollut.

FCJ Blackbird sai pelaajistoonsa siirtoajan umpeutumisen kynnyksellä vahvistuksia, kun sen farmi-isäntä JJK lähetti maalivahti Sami Myllymäen, vähälle peliajalle liigassa jääneen korealaisen Lee Ho Jinin ja Niko Kauton loppukaudeksi Kakkoseen. Mitään dramaattista näiden uusien vahvistusten suhteen tuskin on odotettavissa, sillä kaikki kolme ovat tällä kaudella FCJ:n paitaa kantaneet aikaisemminkin.

Yhden ison menetyksen FCJ kärsi, kun Veikkausliigan entinen maalikuningas Sükrü Uzuner hölmöili ikämiesten SM-kisoissa lokakuun puoliväliin asti kestävän määräaikaisen pelikiellon arvoisesti. Uzuner ehti tehdä Blackbirdille neljä maalia. Enemmän osumia ovat onnistuneet tekemään Jasin Abahassine (6), Niko Leppänen (6) ja Caius Forsberg (5). Maalirohmuista ainakin Abahassine ja Forsberg ovat ilmeisesti sivussa loukkaantumisten vuoksi.

FC OPA:n sairastuvan ovet ovat käyneet kumpaankin suuntaan. Iso erikoistilannease on riisuttu panoksista, kun brassipakki Leonardo jättää ottelun varmuuden vuoksi väliin jalkavaivan vuoksi. Vemppaosastosta on sen sijaan poistunut Vesa Järvitalo, joka pääsee nivusvammansa jäljiltä taas tositoimiin.

Huominen ottelu löytyy kahdelta eri vedonlyöntikupongilta. Perinteisistä perinteisin on Vakio, jonka kakkoskupongin seitsemäs kohde ottelu on. Pitkävedon kertoimet julkistetaan vasta huomenna.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

07.06.2009KakkonenFC OPA - FCJ Blackbird6-0 (3-0)