METROSTARS HAASTAA SARJAKÄRJEN

4.9.2009


Haastava urakka sarjapaikan varmistamiseksi jatkuu huomenna, kun MetroStars matkustaa Kajaaniin sarjaa johtavan Spartakin vieraaksi. Ottelu alkaa Kajaanin Liikuntapuiston tekonurmella klo 15:00.

Haastetta tulevaan otteluun on riittämiin. Spartak yrittää varmistaa nousunsa ja MetroStarsilla on huominen mukaan luettuna kolme ottelua aikaa kerätä tarpeeksi pisteitä, joilla Nelosen pelaaminen jatkuisi myös ensi kaudella.

Helppo urakka Kajaanissa ei ole edessä, sillä Spartakin tähän mennessä keräämä saldo on varsin vakuuttava. Se on 15 ottelussa hävinnyt vain kerran ja pelannut kaksi kertaa tasan. Toisen pistejaoistaan Spartak tosin teki juuri MetroStarsin kanssa kevätkierroksen päätteeksi. Spartakin maaliero on hurja 57-9.

Siirtoikkunan sulkeutuminen siloittanee MetroStarsin tietä jonkin verran, sillä Kajaanin Hakan apuja farmisopimuksen tiimoilta ei enää tipu lukuunottamatta juniori-ikäisiä pelaajia. Pelaajat, jotka ovat olleet KajHa:n riveissä viime keskiviikkona OuJK:ta vastaan, eivät enää voi edustaa Spartakia tällä kaudella.

Sen sijaan elokuun puolella viimeksi emäseuran paidassa pelanneet aikuispelaajat voivat edustaa Spartakia ja sen jälkeen nousta vielä kerran alhaalta ylös päin. Tätä sääntöä MetroStarskin saattaa käyttää hyväkseen, jos Joonas Sohlo lähtee edustusjoukkueen riveistä vahvistamaan reservejä.

MetroStars saa vastaansa varmasti ärsytetyn joukkueen, sillä edellisessä ottelussa FC Nets kävi rikkomassa kajaanilaisten kotitaian ja vei pisteet Spartakilta maalein 1-0.

Olennaisinta eivät ole kuitenkaan Spartakin kokoonpanossa olevat pelaajat eivätkä heidän kierroslukumittarinsa lukemat vaan se, miten MetroStars tällä kertaa onnistuu boksipelaamisessaan. Parissa viimeisessä ottelussa hyvän pelinrakentamisen ovat pilanneet onneton viimeistely ja kohtalokkaat munaukset puolustamisessa.

Useista maalipaikoista ja hallinnasta huolimatta MetroStarsin tilillä on kahdesta viimeisestä ottelustaan vain yksi piste pahimmalta kilpakumppaniltaan JS Herculekselta. Hercules ja monet muut tärkeimmät kilpakumppanit ovatkin osoittautuneet MetroStarsille vaikeiksi vastustajiksi. Peli ennakolta paljon kovempia vastustajia vastaan on kuitenkin kulkenut. Yhdestätoista pisteestä seitsemän on tullut yläpuoliskon ja vain neljä alapuoliskon joukkueilta.

Huomiseen iltapuhteeseen MetroStars lähtee muutaman poissaolon saattelemana, mutta mikäli yllätyksiä ei tapahdu, istuu bussissa 13-15 pelihaluista nuorukaista. Ottelusta ovat varmuudella pois kuumeiset Jaakko Anttila ja Simo Kangas sekä takareisivaivainen Henri Karppinen ja päänsä edellisessä ottelussa loukannut Jori Miettinen.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

19.07.2008NelonenSpartak - MetroStars1-2 (1-0)
23.07.2008NelonenMetroStars - Spartak1-1 (1-1)
13.06.2009NelonenMetroStars - Spartak1-1 (1-1)