VERKOSSA KUHISI ELOKUUSSA

2.9.2009


Kesän käännyttyä syksyä kohti ja elämän palautuessa normaaliraiteilleen myös FC OPA:n nettisivuilla käynti vilkastui. Ilmiö on tuttu aikaisemmilta vuosilta, jolloin vilkkaiden touko- ja elokuiden välissä on ollut aina hiljaisempi kahden kuukauden kesäjakso.

Elokuussa vanha laskuri rekisteröi 3777 pidempään kestänyttä istuntoa, joka ylittää viime vuoden vastaavan lukeman 12,5 prosentilla. Viime kuun kävijämäärä yltää kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Vuosi sitten toukokuussa oli enemmän istuntoja kuin nyt. Rakoa jäi vain alle sadan istunnon verran.

Vakiintuneemmasta kävijäkunnasta kertoo päiväistuntojen tilasto, jossa havaitaan selvästi ääripäiden tasoittumista. Parhaimmillaan istuntoja oli FC Santa Claus -ottelun pelipäivänä, jolloin niitä rekisteröitiin 191. Muuten päiväistuntojen määrä puristui oikeastaan kahden lukeman ympärille: vilkkaimpina päivinä oli noin 150 istuntoa ja hiljaisempina satakunta. Alle sadan istunnon päiviä oli enää kuusi.

Maaliskuun puolivälistä asti käytössä ollut Sporttisaitin uuden version oma laskuri paukutteli myös hyviä lukemia aina yhteen ennätykseenkin saakka. Uusi huippuluku syntyi eri kävijöissä, joita oli elokuun aikana 15166. Päiväkohtaiseksi keskiarvoksi tulee 489 eri kävijää.

Sivulatauksien määrässä elokuu jäi edellisestä huipusta toukokuusta jonkin verran jälkeen. Etusivua ladattiin 16815 kertaa ja kaikkia sivuja yhteensä 32309 kertaa. Etusivun osalta luku jäi toukokuusta muutamalla sadalla ja kaikkien sivujen osalta yli 3500:lla.

Elokuu järjesteli kolmea eri parhaiden päivien tilastoa uusiksi, mutta ennätys jäi jokaisessa rikkomatta. Kävijämäärissä oli loppukuussa jostain syystä iso piikki ja eri kävijöiden päivätilaston 15 parhaan joukkoon ylsikin peräti kuusi elokuun päivää. Niistä paras - viime maanantai - jäi kuitenkin tilastossa 923 kävijällään vasta viidenneksi.

Etusivujen latausten osalta 19. elokuuta pompahti kakkoseksi 1071 latauksella. Edelle jäi vain heinäkuisen OPS-derbyn huikea latausmäärä 1391. Etusivujen lataustilastossa elokuusta 15 parhaan joukkoon ylsi neljä eri päivämäärää.

Kaikkien sivujen lataustilastossa 19. päivä oli myös edelliskuun paras 2038 latauksella. Se kiipesi top-tilastossa kolmanneksi.