VAIN VOITTO KELPAA

29.8.2009


Nelosen Oulun lohkon kausi lähestyy vääjäämätöntä loppuaan. MetroStars pelaa Pateniemen tekonurmella huomenna kauden neljänneksi viimeisen ottelunsa, joka on samalla toiseksi viimeinen kotiottelu. Ottelu kempeleläistä Ajax Sarkkirantaa vastaan alkaa jo klo 13.

MetroStars on sarjan jumbona tasapistein JS Herculeksen kanssa. Hercules on niskan päällä vertailtaessa keskinäisiä otteluita, jotka edestakaisten vaihtojen sarjoissa ratkaisevat, mutta MetroStarsilla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna.

Putoamiskamppailussa ovat vielä mukana myös Oulun Reipas ja mahdollisesti AS Moon, jonka tämän päivän ottelusta Pudasjärvellä ei ole tiedossa lopputulosta. Ajax Sarkkirannan hyvä alkukausi on kääntynyt laskusuuntaiseksi ja se on nyt tasaisen keskikastin viimeisenä. Kasassa olevat 20 pistettä oikeuttavat kuudenteen sijaan.

Kajaanin Spartak on viikolla kärsimästään avaustappiosta huolimatta selkeässä johdossa. Jos mitään ihmeellistä ei tapahdu, Spartak myös nousee Kolmoseen. Sillä on tilillään jo 38 pistettä.

Asetelmat kohtaamiseen ovat siis selvät eivätkä ole sitten viime otteluiden muuttuneet. MetroStars tarvitsee lisätikkejä sarjasopimuksensa uusimiseksi.

Ajax Sarkkiranta ei ole kaikkein helpoin vastustaja, mutta vanhojen tulosten varjossa se on sopinut MetroStarsille paremmin kuin hyvin. Edellisessä kohtaamisessa MetroStars otti kauden toisen voittonsa Kempeleen tekonurmella maalein 2-0. Viime kaudella pelit päättyivät Metron runsasmaalisiin voittoihin 4-1 ja 10-1.

MetroStars pääsee otteluun hyvällä kokoonpanolla. Varsinaisesta joukkueesta vain Henri Karppinen ja Jussi Jarva ovat poissa eikä kolmea ns. keikkamiestäkään nähdä sinisessä pelipaidassa. Tauolla olevasta edustusjoukkueesta tulee lainaksi peliaikaa hakemaan Joonas Sohlo, joten keskikentän pohja saa tuntuvan vahvistuksen. Sohlo pelasi myös edellisen kerran Ajaxia vastaan.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

27.05.2008NelonenAjax Sarkkiranta - MetroStars1-4 (0-3)
12.08.2008NelonenMetroStars - Ajax Sarkkiranta10-1 (6-1)
01.03.2009HarjoitusMetroStars - Ajax Sarkkiranta1-1 (1-1)
09.06.2009NelonenAjax Sarkkiranta - MetroStars0-2 (0-1)