UUDET MIEHET JOHTOTÄHTINÄ

22.8.2009

Bunjamin Shabani onnistui heti maalinteossa.
Bunjamin Shabani onnistui heti maalinteossa.
Myös Jeferson Pires osui tolppien väliin.
Myös Jeferson Pires osui tolppien väliin.
Leonardo teki avausmaalin.
Leonardo teki avausmaalin.
Mutta lopulta pikakiitäjä Sami Hyvärinen palkittiin parhaana.
Mutta lopulta pikakiitäjä Sami Hyvärinen palkittiin parhaana.

FC OPA - FC Vaajakoski 3-0 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

 

FC OPA otti pakolliset kolme sarjapistettä FC Vaajakoskelta kaatamalla sen kotikentällä maalein 3-0 (1-0). Ero OPS:aan nähden säilyi viidessä pisteessä sen lyötyä samaan aikaan Pietarsaaressa JBK:n 2-1.

Ottelu oli melkoista pakkopullan syömistä ja kurakahvin juomista FC OPA:lle. Pelin luonne oli vain sellainen, että pisteet oli pakko ottaa keinolla millä hyvänsä. Kolmen ottelun härkäviikon aiheuttamat paineet jaloissa ei tehnyt urakasta sen helpompaa, mutta onneksi aikainen avausmaali poisti pahimmat apinat niskasta ja valot vaihtuivat puolipitkiksi jo hyvissä ajoin ennen taukoa.

Seitsemästä poissaolijasta ja kokoonpanossa olleista neljästä puolikuntoisesta johtuen FC OPA:n uudet hankinnat Jeferson Pires ja Bunjamin Shabani heitettiin heti aloituskokoonpanoon. Shabani otti paikan kärjessä ja Pires löysi itsensä vasemman laitalinkin tontilta Dritan Stafsulan jatkettua pelaamista oikealla.

Uudet pelimiehet onnistuivat hyvin heti kättelyssä. Sekä Pires että Shabani tekivät maalin mieheen ja makedonialaishyökkääjä kunnostautui myös avausmaalin syöttäjänä. Pires oli aavistuksen verran pehmeä vielä, mutta kun pelituntumaa tulee, nousee hänenkin hyötyprosentti varmasti korkeammaksi.

Pisteiden valossa tuloksekkaan pelin teki myös brassipakki Leonardo, jonka tehoiksi kirjattiin Shabanin lailla 1+1. Leonardo kuului koko pelin parhaimmistoon ja hän teki avausmaalissa loistotyön noustuaan pallon kanssa keskeltä kohti kärkeä.

Shabani katkaisi laitaan tarkoitetun syötön ja lähetti keskityksen suoraan Leonardolle, joka nyökkäsi pallon kevyesti päällä ohi läpi pelin täystyöllistettynä olleen FC Vaajakosken maalivahdin Jarkko Suonpään. Aluksi näytti siltä, että keskitys olisi pudonnut vahingossa Leonardon päähän, mutta maalintekoon riitti vain kevyt pieni nyökkäys.

Leonardo oli esityön tekijänä kolmannessa maalissa, kun Shabani puski kulmapotkun verkkoon. Siinä välissä Pires kävi tekemässä lopullisen niitin työntämällä Janne Mahlakaarron lähettämän kaaripallon rinnalla verkkoon.

FC Vaajakoski pääsi peliin mukaan, kun ottelun liike laski heti avausmaalin jälkeen. Iso osa vieraiden maalipaikoista oli erikoistilanteita, joista vaarallisimmat olivat 15. minuutilla ja lisäajalla ammutut vapaapotkut. Vieraiden parhaana palkittu Kalle Kautto ampui ensimmäisen päin muuria ja toisen kolmen miehen juoniman vapaapotkun Jani Luukkonen torjui.

Keski- ja alakerran joukkueilla, jotka eivät pysty kovaan prässäykseen, näyttää olevan taktiikkana kivenkova puolustuspeli FC OPA:aa vastaan. Näin oli asian laita myös FC Vaajakoskella, jonka valmentaja Pertti Kastarinen sai todeta suunnitelmansa epäonnistuneeksi.

"Tiesimme, että sarjan kovin jengi on vastassa. Lähdimme puolustusvoittoisesti liikkeelle pitämään nolla mahdollisimman pitkään. Ei onnistuttu", Kastarinen myönsi.

"2-0:aan selkäranka katkesi. Sitten loppu oli pelailua."

FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä oli tyytyväinen härkäviikon tuomaan yhdeksän pisteen saldoon. Vapaa viikonloppu tulee tarpeeseen, kun on aikaa levätä ja nuolla haavoja.

"Aika monta väsynyttä miestä oli. Huovinen ja Kauppila pelasivat molemmat nilkat paketissa."

Uusien pelimiesten esityksestä Kylmälällä ei ollut pahaa sanottavaa.

"Joukkuepelaajia ja tekevät raakaa työtä kentällä. Pelimiehiä ovat."

"Seuraavassa pelissä ovat vielä paremmassa kunnossa, kun saamme harjoituksia alle", Kylmälä lupasi.

Lupauksien lunastamisen paikka on vasta kahden viikon kuluttua. FC OPA matkustaa Jyväskylään FCJ Blackbirdin vieraaksi. Suomen Cupille varatun viikonlopun joukkue käyttää visusti lepäämiseen.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

La 22.08.2009, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - FC Vaajakoski

3-0 (1-0)

07. 1-0 Leonardo 
49. 2-0 Jeferson Pires 
65. 3-0 Bunjamin Shabani 
Yleisöä: 156 
Erotuomari: Simo Kivari 

 

 

Avauskokoonpano 
HUOVINEN Juha-Matti-66
HYVÄRINEN Sami-78
KAUPPILA Janne-76
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne 
MOSCHETTO Leonardo Florido 
PIRES Jeferson 
SAARELA Harri 
SHABANI Bunjamin 
STAFSULA Dritan 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KUUSIRATI Toni+66
MAKOWSKI Ari+76
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) 
SASSI Juho 
SOHLO Joonas 
YRJÖNHEIKKI Janne+78

 

PalkinnotRaati
1 (3p) Sami Hyvärinen (FC OPA)Sami Malo
X (2p) Leonardo (FC OPA)Jani Sarajärvi
2 (1p) Janne Mahlakaarto (FC OPA)Kari Vesala
FC OPA: Sami HyvärinenPalkinnot
FC Vaajakoski: Kalle KauttoOy Herman Andersson