PUTOAMISKAMPPAILUN JÄNNITYS SÄILYY

20.8.2009

Jussi Jarva tökkää takaraivolla MetroStarsin kolmannen maalin.
Jussi Jarva tökkää takaraivolla MetroStarsin kolmannen maalin.
Vähän selässä.
Vähän selässä.
Joonas Vaattovaara vetää volleyyn kieli keskellä suuta.
Joonas Vaattovaara vetää volleyyn kieli keskellä suuta.
Reservi myhäilee.
Reservi myhäilee.

JS Hercules - MetroStars 3-3 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat.

Tämän illan jumbofinaali ei tuonut Nelosen putoamistaisteluun lisäselvyyttä, vaan tiivisti sitä entisestään. JS Hercules ja MetroStars jatkavat Nelosen pohjalla rinta rinnan pelattuaan tasapelin maalein 3-3 (1-1).

Tasapeli oli huono tulos molemmille, mutta tyytyväisempi pisteeseen on varmasti Hercules-leiri. Pistejako kurjisti Herculeksen asemaa tyvipäässä, mutta pelitapahtumiin nähden vierasvoittokaan ei mikään huutava vääryys olisi ollut. Siinä valossa piste lämmitti enemmän koti- kuin vierasjoukkueen pukukopissa.

MetroStarsille tasapeli maistui erityisen happamalta ei pelkästään kahden tärkeän pisteen menettämisen vuoksi, vaan myös siksi että Nelosessa ratkaisevassa asemassa olevan keskinäisen ottelun etu jää tasapisteiden sattuessa Herculekselle.

MetroStars törmäsi Pateniemen tekonurmella ongelmiin molempien päätyjen 16:n alueen sisällä. Kun joukkue malttoi pitää palloa maassa, se hallitsi peliä ja pääsi luomaan tukkukaupalla maalintekotilaisuuksia. Kolmesta tehdystä huolimatta MetroStars kärsi hyökkäyspäässään pahoista maalintekovaikeuksista.

Tuurikaan ei ollut MetroStarsin puolella tälläkään kertaa. Esimerkiksi Jori Miettinen ja Matti Haapala pommittivat vuorollaan ylärimaa. Viivottimen verran alas päin ja yläpesä olisi soinut. Sen sijaan sisään menee osuma, jota edelsi vastustajan maalivahdin pompottelu pallolla kuin kuumalla perunalla ja lopuksi se survaistiin väkipakolla sisään.

Toisaalta toisessa päässä puolustuspelissäkin oli vaikeuksia ja ennen kaikkea turhaa arkuutta. JS Hercules pääsi kahdesti rokottamaan tilanteesta, jossa olisi pitänyt laittaa kroppaa likoon ja jalkaa eteen. Avausmaali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta melkoisen ruuhkan keskeltä ja viimeisen tasoitusosuman Herculeksen Antti Railo sai tehtyä pujoteltuaan rankkarialueella koko Metron puolustuksen solmuun.

Edellä mainittujen maalien välissä tuli JS Herculekselle osuma, jonka estämiseksi olisi voinut tehdä jotain. Kokeneen divarijyrän Marko Yliniemelän tekemä osuma tuli sieltä, mistä niitä on ennenkin tällä kaudella Metrolle tehty: keskeltä paraatiovista sisään marssien. Oppi sen suhteen ei ollut mennyt perille.

Tyytyväisin iltapuhteeseen saa olla Mikko Rantala, joka teki kaksi maalia ja loi joukkueeseen tsemppiä läpi puolitoistatuntisen. Onnistunut peli oli myös Jussi Jarvalla, joka teki Metron kolmannen maalin ja vastasi ensimmäisen tasoituksen varhaisimmasta esityöstä. Erikoistilanteiden erikoismies Henri Karppinen oli luomassa kahta viimeistä maalia. Puolustuksesta kannattaa nostaa esiin laitapakkina pelannut Simo Kangas.

MetroStarsin valmentaja Markku Pehkonen oli kaukana tyytyväisestä, vaikka pistetili karttuikin yhdellä. Kiitosta tuli hyvästä taistelusta, muttei juurikaan muusta.

"Tämä piste oli hävitty piste. Tuntuu tappiolta koko peli", Pehkonen synkisteli.

"Alakerta oli laitettu tukkoon, mutta yksi pelaaja dominoi kärjessä. Yliniemelä oli meidän puolustukselle liian kova pala purtavaksi."

Pehkonen kirjasi joululahjatoiveiden listalle paljon asioita, jotka liittyvät johtoasemassa pelaamiseen ja voittamisen kulttuuriin.

"Pelin hallintaa ei osata käyttää hyväksi. Painostuskauden jälkeen hosuminen oli aika päätöntä. Peliä pitäisi pystyä rauhoittamaan."

"3-2:n jälkeen olisi pitänyt koota rivit. Pelaajia oli kyllä alakerrassa ihan tarpeeksi", Pehkonen ärähti.

MetroStarsilla on vielä yksi oljenkorsi ja se on rästipeli puolentoista viikon kuluttua. MetroStars tasaa pelitilit isännöimällä Ajax Sarkkirantaa, jonka kanssa metrolaisilla on ollut aina mukava ja tuloksekas tapa pelata.

Hercules pelaa seuraavan kerran vasta syyskuun puolella myös Ajaxia vastaan. Samana viikonloppuna MetroStars matkustaa Kajaaniin sarjakärki Spartakin vieraaksi. Syksystä on tulossa jännittävä, mielenkiintoinen ja tiukka.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

To 20.08.2009, Pateniemen tekonurmi 
Nelonen 

JS Hercules - MetroStars

3-3 (1-1)

23. 1-0 Antti Pesola 
44. 1-1 Mikko Rantala 
55. 2-1 Marko Yliniemelä 
65. 2-2 Mikko Rantala 
75. 2-3 Jussi Jarva 
80. 3-3 Antti Railo 
Erotuomari: Simo Kivari 

 

Avauskokoonpano 
AILISTO Jussi 
HAAPALA Matti 
HEIKKILÄ Timo 
JARVA Jussi-88
KANGAS Simo 
KARPPINEN Henri 
KUUSELA Jesse 
MIETTINEN Jori-72
RANTALA Mikko-90
SEPPÄ Jussi (mv) 
VAATTOVAARA Joonas 
Vaihtopelaajat 
ANTTILA Jaakko 
HAUTAJÄRVI Matias 
HYTTINEN Asko 
ISOTALUS Tuomas+90
PEHKONEN Arttu 
PIENINIEMI Niko 
SILTALA Petri+88
STENROOS Sami+72