DRITAN-MYRSKY RIEHUI LAPUALLA

15.8.2009

Dritan Stafsula oli vauhdissa Lapualla.
Dritan Stafsula oli vauhdissa Lapualla.
Jani Luukkonen tulee lujaa tilanteeseen.
Jani Luukkonen tulee lujaa tilanteeseen.
Leonardo tykitti komean vapaapotkumaalin.
Leonardo tykitti komean vapaapotkumaalin.
Janne Mahlakaarto kuului taas FC OPA:n parhaimmistoon.
Janne Mahlakaarto kuului taas FC OPA:n parhaimmistoon.

Virkiä - FC OPA 0-5 (0-3): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA näytti Lapualla kärjen ja tyvipään selvän eron. Hiukan puolivaloillakin pelaillen FC OPA ihastutti lapualaisia viidellä hienolla pelitilannemaalilla ja otti pakkopisteet Virkiältä lopputuloksella 5-0 (3-0). Enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta tällä kertaa nälkä riitti viiteen osumaan.

FC OPA:n koko ryhmä hoiti tehtävänsä kiitettävästi lukuunottamatta maalipaikkojen tuhlailua. Joukkuepuolustaminen onnistui nappiin eikä Virkiä päässyt juurikaan omilla tilaisuuksilla juhlimaan. Jossain vaiheessa toisella puoliajalla hallinta oli niin totaalista, että FC OPA piti palloa hallussaan noin nelisen minuuttia ilman ensimmäistäkään kotikosketusta.

Helmiä poimien estradi oli hattutempun tehneen Dritan Stafsulan ja pelintekijänä kunnostautuneen Janne Mahlakaarron sekä ottelun ehdottomasti komeimman maalin tehneen Leonardon, joka pyssytti reilusta kolmestakympistä uskomattoman vaihtuvakierteisen kudin suoraan riman alle. Sitä ei torjunut Virkiän Lauri Pelanteri eikä siihen olisi pystynyt edes Musta Hämähäkkikään, Lev Jashin.

Ottelusta tuli Pyrrhoksen voitto FC OPA:lle eikä montaa hymynaamaa Lapuan Keskuskentällä näkynyt, vaikka voitto irtosikin levein lukemin ja kärkipaikka säilyi tukevasti oululaisten hallussa. Kolme pistettä maksoi ison hinnan FC OPA:lle ja laskua maksellaan pitkään loppukauden ajan. Toivoa vain saattaa, että velkasaldo ei muutu velkasaneeraukseksi.

Ensimmäinen kolaus sattui jo ottelun alkuminuuteilla, kun Stafsula lähetti keskityksen maalilla päivystäneelle Olli Laukkaselle. Laukkanen tuli pääpallon tavoittelusta huonosti alas ja taittoi nilkkansa. Paikalle tullut ambulanssimiehistö veti nilkasta luun paikoilleen ja edessä oli matka paikallisen terveyskeskuksen ensiapuun, jossa jalka lastoitettiin ja paketoitiin.

Toinen salama iski heti tauon jälkeen. Kärjessä pelanneen Vesa Järvitalon nivunen napsahti ja hän joutui jättämään kentän 55. minuutin kohdalla. Järvitalo oli ottelussa kovan onnen soturi, sillä hän sai myös puujalan, joka kylläkin paranee melko nopeasti. Nivusen hoitaminen ottaa sen sijaan pitemmän ajan ja Järvitaloa tuskin nähdään lähipäivinä tositoimissa.

FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä oli ottelun jäljiltä muun joukkueen tavoin melko happamalla päällä eikä ollut isommin myöskään juttutuulella. Kylmälän mielestä kärkiotteluissa ja taistelupareissa roiskuu, mutta näinkin selväeroiseksi peliksi pahat loukkaantumiset kirpaisevat.

"Paska maksu jäi suuhun. Ihan ok peli, mutta maksoimme tuollaiseksi otteluksi helvetin kovan hinnan."

"Kahdeksan jääpussia oli huoltolaukussa mukana eivätkä ne riittäneet", Kylmälä pyöritteli päätään.

Ottelu ei ollut sinänsä mitenkään väkivaltainen eikä Virkiä pelannut sikaa, mutta kotijoukkue oli koko ajan FC OPA:aa askeleen perässä ja silloin yleensä tilanteisiin tullaan aavistuksen verran myöhässä.

"Pakko mennä eteen päin. Kaksi peliä ja sitten on onneksi parin viikon huili", Kylmälä totesi haastatteluhetken päätteeksi.

FC OPA joutuukin suurennuslasin kanssa kursimaan rinkinsä kasaan tulevan viikon kahteen kotiotteluun. FC Santa Claus saapuu Castrenille vieraaksi keskiviikkona ja lauantaina Ouluun tulee FC Vaajakoski. Sen jälkeen kalenterissa on Suomen Cupin mentävä aukko, jonka aikana joukkuetta voi parsia kasaan Jyväskylän vierailua varten.

 

 

 

 

 

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

La 15.08.2009, Keskuskenttä 
Kakkonen, Lohko C 

Virkiä - FC OPA

0-5 (0-3)

05. 0-1 Dritan Stafsula 
10. 0-2 Janne Mahlakaarto 
17. 0-2 Dritan Stafsula 
63. 0-4 Dritan Stafsula 
70. 0-5 Leonardo 
Erotuomari: Martti Melin 

 

 

Avauskokoonpano 
HUOVINEN Juha-Matti 
HYVÄRINEN Sami 
JÄRVITALO Vesa-55
KAUPPILA Janne-74
LAUKKANEN Olli-12
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne 
MOSCHETTO Leonardo Florido 
SAARELA Harri 
STAFSULA Dritan 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KUUSIRATI Toni+12
MAKOWSKI Ari 
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) 
SASSI Juho+74
SOHLO Joonas+55

 

 

Palkinnot
1 (3p) Dritan Stafsula (FC OPA)
X (2p) Janne Mahlakaarto (FC OPA)
2 (1p) Topias Tervasmäki (Virkiä)