KERRASSAAN KEHNO KEIKKA

13.8.2009

Jori Miettinen (vas.) ja Timo Heikkilä juonivat hyökkäyskuviota.
Jori Miettinen (vas.) ja Timo Heikkilä juonivat hyökkäyskuviota.
Henri Karppinen ohittaa maalivahdin, mutta ei onnistu maalinteossa.
Henri Karppinen ohittaa maalivahdin, mutta ei onnistu maalinteossa.
Sami Stenroos taistelee pääpallosta.
Sami Stenroos taistelee pääpallosta.
Jesse Kuusela käynnistää hyökkäystä.
Jesse Kuusela käynnistää hyökkäystä.

PaTe - MetroStars 5-2 (3-2): Raportti, tilastot, kuvat.

Kauden neljäs bussireissu osoittautui sekin tuloksettomaksi. MetroStars esitti kauden pelillisen pohjanoteerauksen häviämällä Pattijoen Tempaukselle Raahessa maalein 2-5 (2-3) ja näin ensimmäinenkin piste kauemmaksi suuntautuneista otteluista antaa odotuttaa vielä itseään viimeiseen mahdolliseen paikkaan.

MetroStarsin askel oli rahtusesta aina aimoharppaukseen asti kotijoukkuetta jäljessä jokaisella kentän osa-alueella. Pelaajistokin sen myönsi yksimielisesti pelin jälkeen pukukopissa. Esitys oli vaisu, lepsu, saamaton ja kaikkia muita vähemmän mairittelevia adjektiiveja. MetroStars hävisi ennen kaikkea kaksinkamppailut.

MetroStars oli pelissä hyvin mukana kymmenisen minuuttia ensimmäisellä puoliajalla, mutta muuten ohjaksia kentällä piti hallussaan PaTe. Tuon kymmenminuuttisen aikana MetroStars teki kahdesta hyökkäyksestä kaksi näppärää maalia ja kerran Joonas Vaattovaara pääsi avopaikkaan, mutta tuhlasi sen ohivetoon.

Puolustustyöskentelyn epäonnistumisesta kertoo se, että PaTe teki kolme maalia täsmälleen samalla kaavalla. Laitapelaaja teki nousun kohti kulmaa, kavensi hiukan ja keskitti hyökkääjälle, joka kenenkään estelemättä tykitti pallon maaliin vain muutaman metrin päästä maaliviivalta.

Metroa kuritti pahiten Jukka-Pekka Patanen, joka viimeisteli hattutempun mutta myös tuhlasi tukun muitakin paikkoja. Sama mies oli vauhdissa kevätkierroksella Pateniemen tekonurmella, kun PaTe voitti MetroStarsin maalein 2-1. PaTe:n hyökkäyspelissä Patasella ja laidalla viilettäneellä Juha Sippalalla oli iso rooli.

PaTe:n puolustuksessa topparikalusto oli ohittamaton. Erityisesti kaaripallot keskuspuolustus selvitti kunnialla läpi puolitoistatuntisen. Sen sijaan laidoilta pääsi huomattavasti helpommin läpi, mutta sieltä tulleista paikoista MetroStars ei kyennyt kunnolliseen viimeistelyyn.

MetroStarsin maaleista vastasivat Mikko Rantala ja Vaattovaara. Rantala käytti nopeuttaan hyväkseen ja karkasi läpi saatuaan hyvän syötön Timo Heikkilältä. Vaattovaara nosti MetroStarsin mukaan taisteluun ammuttuaan vapaapotkun jälkitilanteen sählingistä 2-2 tasoituksen.

"Se oli ihan pohjanoteeraus. Kauttaaltaan veltto esitys koko joukkueelta", valmentaja Markku Pehkonen tiivisti tapahtumat.

"Kun tulimme tasoihin, olisi luullut, että joukkue syttyy taisteluun, mutta se meni velttoiluksi taas."

Erityisen pettynyt Pehkonen oli PaTe:n samaa kaavaa toistaneen hyökkäyspelin onnistumiseen.

"Jos vastustaja toistaa samoja temppuja, niihin pitäisi reagoida", Pehkonen ärähti.

Putoamistaisto on nyt entistä selvemmin MetroStarsin, JS Herculeksen ja Oulun Reippaan heiniä, kun kolmikolla on viisi peliä kaudesta jäljellä. Edellä olevat ovat pisteiden valossa lähellä, mutta lähimpänä majaileva raahelaiskaksikko on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Sarjassa eletään seuraavan viikon aikana ratkaisevia hetkiä. MetroStars kohtaa ensi torstaina JS Herculeksen, joka käy viikonloppuna PaTe:n vieraana Raahessa. Oulun Reippaan panoksia putoamistaistoon saadaan vasta kuun lopussa, jolloin se saa vieraakseen FC Netsin. Samana päivänä MetroStars isännöi Ajax Sarkkirantaa.

Pehkosen viesti tulevaisuuteen oli selvä.

"On sytyttävä pelaamaan, jos aiomme pelata Nelosen pelejä jatkossakin. Harjoittelemalla tämä ei enää parane, sillä treenaamme enemmän kuin moni muu joukkue tässä sarjassa. Pääkopasta se halu pelata löytyy."

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

To 13.08.2009, Koivuluoto
Nelonen

PaTe - MetroStars

5-2 (3-2)

14. 1-0 Jukka-Pekka Patanen
22. 2-0 Joonas Leppälä
30. 2-1 Mikko Rantala
32. 2-2 Joonas Vaattovaara
38. 3-2 Jukka-Pekka Patanen
60. 4-2 Antti Mattila
80. 5-2 Jukka-Pekka Patanen
Erotuomari: Lauri Tuhkanen

Avauskokoonpano
HAAPALA Matti
HEIKKILÄ Timo
JARVA Jussi
KANGAS Simo
KARPPINEN Henri
KUUSELA Jesse
MIETTINEN Jori
RANTALA Mikko
SEPPÄ Jussi (mv)
STENROOS Sami-68
VAATTOVAARA Joonas
Vaihtopelaaja
HAUTAJÄRVI Matias+68