MAHDOLLISUUS IRTIOTTOON TARJOLLA

8.8.2009


FC OPA palaa pitkääkin pitemmältä tuntuneelta vieraskiertueelta taas kotimaisemiin. Ouluun saapuu vieraaksi iisalmelainen PK-37 kuuluisan valmentajansa Atik Ismailin johdolla. Koska taas kerran Castrenissa on kahden ottelun päivä, alkamisaika on poikkeuksellinen 14:00.

Castrenissa kohtaa kaksi joukkuetta, jotka molemmat haluavat ja tarvitsevat pisteitä. FC OPA:lle jokainen voitto on tärkeä taistelussa noususta Ykköseen, vaikka isommat paineet helpottivatkin OPS:n hävittyä SJK:lle tänään. Voitto tarjoaisikin FC OPA:lle tilaisuuden venyttää FC YPA:lle kärsityn tappion myötä kahteen pisteeseen kutistunut ero OPS:aan nähden taas viiteen.

PK-37 yrittää raivokkaasti uusia sarjasopimuksensa ja sen tavoitteen täyttämiseksi lisäpisteet kelpaavat Ismailin suojateille mieluusti. Jos FC OPA:n paineet ovat vähentyneet, on mittari kääntynyt enemmän oikealle iisalmelaisleirissä. OLS voitti tänään oman ottelunsa pakkoraossa ja sen ero PK:hon nähden on enää yksi piste.

Kumpikin joukkue halunnee pelata loppuun asti. Tuhannen taalan kysymys on, mitä se loppuun asti pelaaminen vierasjoukkueen osalta on. Turha kiistää, etteikö FC OPA olisi suosikki ottelussa, joten PK-37:lle kelpaisi vallan mainiosti pistekin sarjajohtajan kotikentältä.

PK-37 vieraili kolmisen viikkoa sitten vastaavanlaisessa ottelussa OPS:n vieraana ja silloin valmentaja Ismail totesi suoraan lähteneensä otteluun täysin kilpikonnapuolustuksella. Jos näin käy, PK-37:n alakerta voi olla hankala rikottava eikä ottelusta välttämättä runsasmaalista kannata odotella.

FC OPA:n ei pidä ainakaan sortua kävelytempoon mukaan, sillä se on pelaamista suoraan vierailijan pussiin. Tempon ylläpitoa ei ainakaan edistä sääennuste, joka lupaa iltapäiväksi kunnon hellettä. Ison merkityksen saakin laitapelaaminen ja sen onnistuminen sekä helteessä järkevä voimien jakaminen.

Viime otteluissa PK-37 on ollut vahvassa myötätuulessa. Viimeksi sen sai todeta FC Santa Claus, joka tosin kaksi pelaajaa ulos ajettuina hävisi Sankariniemellä murskalukemin 2-6. Iisalmen kotitaikaa ovat maistaneet viime otteluissa myös Norrvalla FF, joka hävisi vieraissa 0-1, ja FCJ Blackbird, jonka oli tyytyminen tasapeliin 2-2.

PK-37 on myös viime kerran jälkeen vahvistunut ja heikentynyt. Joukkueessa piipahtanut Sierra Leonen entinen nuorten maajoukkuepelaaja John Keister on tiettävästi palannut Etelä-Suomeen eikä edusta PK:ta enää. Hän ehti paukutella itsensä PK-37:n maalipörssin kärkipäähän viidellä osumallaan.

Muissa hankinnoissa PK-37 on kallistanut vaakaansa vahvasti Brasilian suuntaan. Seuran väreihin on sonnustaunut kolme uutta brassipelaajaa, jotka kaikki ovat tuttuja Suomen kentiltä. Rian de Souza on pelannut mm. Pallo-Iiroissa ja Warkaus JK:ssa. Marcello Ribeiro on edustanut FC Hämeenlinnaa ja PP-70:ää. Pelintekijänä viihtyvä Andre de Cavalho Monteiro pelasi viime kaudella PK:ssa.

PK-37:n kovia kotimaisia nimiä ovat mm. maalivahti Jyri Junnilainen sekä valmentaja Ismailin oma poika Ali Koljonen, joka on perinyt isältään pelaamisen lahjoja. Esimerkiksi Tuomas Halosen ja Tomi Airaksisen nimet kannattaa piirtää muistiin.

FC OPA - PK-37 on Pitkäveto-kohteena. Kertoimet ovat 1,15 - 6,30 - 9,20.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

07.10.2007KarsintaFC OPA - PK-372-2 (1-1)
20.04.2008HarjoitusFC OPA - PK-371-2 (1-1)
01.06.2008KakkonenPK-37 - FC OPA0-3 (0-0)
23.08.2008KakkonenFC OPA - PK-374-0 (2-0)
17.05.2009KakkonenPK-37 - FC OPA1-2 (0-0)