HEINÄKUU KÄÄNSI TILASTOT PÄÄLAELLEEN

6.8.2009


Kesäkuun päätteeksi arvioitiin, että kansa ei istu helteellä koneen ääressä. Joko poikkeus vahvistaa säännön tai tuo olettamus osoittautui täysin ankaksi, mutta heinäkuu oli FC OPA:n nettisivuilla molempien laskureiden mukaan vilkkaampi kuin aikoihin. Eli siis tietokoneen ääressä ehditään vierailla, vaikka ulkona mollukka paistaa ja lämpötila huitelee hellelukemissa.

Vanha laskuri rekisteröi kautta aikain kovimman heinäkuun lukeman 3443 pidempään kestäneellä istunnolla. Kasvua kertyi vuoden takaiseen verrattuna 15,2%. Aikaisempiin vuosiin verrattuna tapahtui myös uusi käänne, sillä heinäkuu oli yhden päivän etumatkastaan huolimatta suositumpi kuin kesäkuu. Kaikkina vuosina 2005-2007 asia oli toisin päin.

Heinäkuu aiheutti myös liikettä ennätystilastoissa. Kuukausi kiipesi vilkkaimpien kuukausien listalla neljänneksi ja vain viime toukokuu on tämän vuoden vuoden osalta ollut vilkkaampi. Pitkästä aikaa myös päivätilastoissa tapahtui liikettä, kun paikallisottelun päivä 17. heinäkuuta keräsi 249 istuntoa ja pääsi ennätystilastossa toiseksi.

Uusi laskuri vahvistaa saman tiedon kuin vanhakin. Heinäkuussa, erityisesti loppupuolella kuukaudesta, oli jopa poikkeuksellisen vilkasta. Uuden laskurin mukaiset lukemat olivat kävijöiden osalta 11618 (375/päivä), etusivujen latauksien osalta 14799 (476/päivä) ja kaikkien sivujen latausten osalta 32985 (1064/päivä).

Uuden laskurin kuukausitilastot vaihtelivat jonkin verran ja osoittavat kävijöiden vakiintumista yhä enemmän samaan porukkaan. Kävijämäärä jäi nimittäin jälkeen sekä huhti- että toukokuusta, mutta sivulatausten määrä ylsi kakkoseksi heti toukokuun jälkeen.

Uuden laskurin mukaiset päiväennätykset sen sijaan paukkuivat rikki komeasti. Asialla oli paikan päälläkin kiinnostanut paikallisottelu, jonka pelaamispäivänä etusivua ladattiin 1391 kertaa ja kaikkia sivuja huikeat 3106 kertaa. Sarja-avauksen päivänä tehdyt aiemmat ennätykset siirtyivät etusivulla historiaan 358 latauksella ja kaikkien sivujen osalta ennätys parani peräti 884 latauksella siirtyen uudelle tuhatluvulle.

Jonkin asteista vahvistusta FC OPA:n nettisivujen kävijäkunnan vakiintumiselle tulee kävijämäärätilastosta. Sen ennätystä ei saatu rikottua, vaan derbypäivän lukema jäi vasta neljänneksi.