TAAS SELKÄ SEINÄÄ VASTEN

3.8.2009


MetroStars pääsee esiintymään pitkästä aikaa myös kotiyleisölleen, kun kajaanilainen FC Tarmo saapuu vieraisille Ouluun. Ottelu pelataan Pateniemen tekonurmella klo 19:00.

Välillä hyvältä näyttänyt tilanne on MetroStarsin osalta synkistynyt muutamassa päivässä. Jääminen pisteittä Pudasjärvellä ja OuRe:n lauantainen voitto JS Herculeksesta on ajanut MetroStarsin taas kerran pakkovoiton eteen.

Putoamisviivan tuntumassa on ahdasta, kun OuRe nousi pisteen päähän MetroStarsista, joka puolestaan on tasapisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneen JS Herculeksen kanssa. MetroStarsin vastustaja FC Tarmo on sarjassa tukevasti kakkosena ennen paikalliskilpailijaa Kajaanin Spartakia.

MetroStarsin huomista ottelua painaa maalivahtitilanne, joka ratkeaa lopullisesti vasta pelipäivänä. Jussi Seppä on Sveitsissä hyvissä ajoin ennalta ilmoitetulla matkalla, mutta kaupungista ei enää tahdo löytyä joukkuetta, jolla olisi ylimääräinen hanskapari kantajineen lainattavaksi. Jos Sepälle ei löydy korvaajaa, lähtee Metro otteluun kenttäpelaaja maalipuiden välissä.

Jotain valoakin taivaalla pilkahtelee. Joonas Vaattovaara on tullut takaisin USA:n matkaltaan, joten paikka kokoonpanossa piikissä heiluvan kärkipelaajan osalta lienee lyöty lukkoon. OPA-ikonilla on vanha, ihmeellinen maalinteon lahja geeneissään, ja vaikka Vaattovaara on ehtinyt käydä vain yhdet harjoitukset, voi huoletta uskoa tehojen kasvavan Pudasjärven keikkaan verrattuna.

Muuten joukkue on suurin piirtein entisenlaisensa. Isoimman loven poissaolijoiden rinkiin Sepän ohella tekevät Timo Heikkilän ja Jussi Jarvan puuttuminen kokoonpanosta. Pari kysymysmerkkiäkin löytyy, mutta ainakin topparin tontilla debytoinut Simo Kangas kirmasi harjoituksissa normaaliin tapaan edellisen pelin pikku loukkaantumisen jäljiltä.

Joukkueet kohtasivat huhtikuussa sarja-avauksessa Kajaanissa. MetroStars oli silloin vasta nahanluontivaiheessa ja uudessa komennossa. Puhti loppui ilman vaihtomiehiä kesken ja farmisopimuksen myötä AC Kajaanin pelaajilla vahvistettu FC Tarmo meni lopulta selvään 3-0 voittoon.

FC Tarmon farmiyhteistyö AC Kajaanin kanssa tekee siitä arvaamattoman arvioitavan. Joukkueessa saattaa tarvittaessa juosta montakin Kolmosen apua. Tunnetustihan aikuisikäsiä pelaajia saa olla yhtä aikaa siirrettynä kolme, mutta nuorempia rajaton määrä. Edellisessä kohtaamisessa nuori peluri nimeltään Alexander Akbar oli pitelemätön ja teki hattutempun.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

14.06.2007ViitonenFC Tarmo - MetroStars1-3 (1-0)
15.09.2007ViitonenMetroStars - FC Tarmo6-2 (4-1)
26.04.2009NelonenFC Tarmo - MetroStars3-0 (0-0)