Janne Kauppila palkittiin ansiosta FC OPA:n parhaana.
Jani Luukkosella ja Ville Väisäsellä riitti ihmettelemistä FC YPA:n rynnistyksessä.
Dritan Stafsulaa vartioitiin tehokkaasti.
Joonas Sohlolla on paikka.

FC YPA - FC OPA 3-0 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

Riks raks ja poks sanoi FC OPA:n tappiottomien otteluiden putki, kun se katkesi 15 sarjaottelun jälkeen Ylivieskan sateisella PPO Areenalla. FC YPA iski hyvällä ja taktisesti kypsällä suorituksellaan FC OPA:n kanveesiin lentopallomaisin lukemin 3-0 (1-0).

FC OPA:n viretila oli vielä matkalla ja pukuhuoneessakin korkealla sekä mieli rento, mutta kentälle asti tunnelma ei yltänyt. FC YPA oli askeleen edellä melkein kaikessa, mitä se teki ja vieraista lähelle omaa tasoaan pääsivät ainoastaan keskikentän pohjan työmyyrät Harri Saarela sekä Janne Kauppila, joka nostettiinkin ainoana opalaisena palkintokolmikkoon.

FC OPA:lla oli muutama hyvä maalintekopaikka, mutta tällä kertaa sihti oli kerta kaikkisen pielessä tai ruuti märkää. Kärjessä pelannut Janne Yrjönheikki ei saanut puolen tunnin kohdalla miljoonan ruplan paikasta sisään, mikä olisi saattanut kirjoituttaa ottelun käsikirjoituksia uusiksi. Yrjönheikillä oli myös toinen avopaikka toisen puoliajan alettua.

Ottelun käännekohdaksi muodostui Olli Laukkasen loukkaantuminen. Hän voitti keskikentällä pääpallon, mutta löi otsansa FC YPA:n Dragan Pejicin takaraivoon ja sai verta vuotavan haavan. FC OPA pelasi jonkin aikaa vajaalla eikä yrityksistä huolimatta Laukkanen pystynyt jatkamaan peliä saatikka sitten pysymään tolpillaan.

Vaihtopuuhat olivat vielä kesken, kun FC YPA vyörytti näyttävällä hyökkäyksellä kohti FC OPA:n maalia ja Martti Saarela veti vastapallon alanurkkaan. Avausmaali tuli henkisesti todella pahaan saumaan tovi ennen taukovihellystä. Vaihto suoritettiin vasta tauolla ja topparin paikan otti Ville Lindgren.

Norrvalla -ottelussa suoritettiin myös topparin vaihto mutta toisella tavalla. Saarela putosi silloin toppariksi ja Juha-Matti Huovinen tuli keskikentälle. Nyt Saarela haluttiin pitää keskikentällä hyvien otteidensa vuoksi ja linjassa paikan otti Lindgren.

Kun maalia ei saatu tehtyä, FC OPA:n peli meni väkisin yrittämiseksi. Lisää kylmää vettä tuli niskaan 56. minuutilla, kun Antti Kukkola käytti hyväkseen FC OPA:n puolustuslinjan pehmeyden ja vei joukkueensa tavoittamattomalle karkumatkalle. FC OPA jatkoi hyökkäämistään ja viimeinen maali muodostuikin kosmetiikaksi, kun Denis Kostinchuk sai pallonriiston ja purjehti vapaasti levällään olleen vierasryhmittymän läpi.

"FC YPA pelasi hyvin ja käytti olosuhteet hyväkseen. YPA sai meiltä kaikki aseet pois", FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä tunnusti rehdisti kotijoukkueen paremmuuden.

"Meillä yläneljännes ei päässyt ollenkaan omalle tasolleen. Se ei toiminut kumpaankaan suuntaan. Jäimme henkilökohtaisella tasolla jälkeen mutta myös joukkuepelissä."

Kylmälää jäi mietityttämään ensimmäisellä puoliajalla käyttämättä jäänyt maalintekopaikka. Valmentajan mielestä FC OPA:lla oli vierasotteluksi hyviä tilaisuuksia viimeistelyyn, mutta niitä ei ollut tarpeeksi.

"Meillä oli hyviä väläyksiä ja niistä tuli heti vaarallisia tilanteita, mutta meillä välähti aivan liian vähän."

Tappiolla sarjan tilanne uhkaa tiivistyä entisestään. FC YPA roikkuu oljenkorressaan ja OPS hengittää tappituntumalla niskaan. Aloite jää kuitenkin FC OPA:lle, sillä pahimmillaankin ero toisena olevaan on kaksi pistettä eli voittamalla kaikki ottelut viimeiselle kierrokselle jäisi OPS:aa vastaan vara pelata tasankin. Kylmälää pitkän vierasrundin pistesaalis tyydyttää.

"Jos kuudesta peräkkäisestä vieraspelistä viimeinen hävitään ja olemme sarjajohdossa, se ei ole huonosti. Laskeskelin aikaisemmin, että 14 pistettä eli neljä voittoa ja kaksi tasapeliä olisi hyvä saldo. Nyt tuli 15 pistettä."

Sarjan jatkon kannalta FC OPA:n ottelu-ohjelma on edullinen. Kautta on jäljellä kymmenen ottelua, joista vain kolme on vieraissa ja loput kotikentällä. Pahoista vastustajista Ouluun joutuvat saapumaan mm. VIFK ja Seinäjoen JK. Seuraavassa ottelussa vastassa on sarjapaikastaan kynsin hampain taisteleva PK-37.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre