Kerran harjoituksissa, aina pelissä: Henri Karppinen yrittää saksipotkua.
Ilmeiden kirjoa kulmapotkussa.
Jesse Kuuselaa napsahtaa leukaluuhun.

FC Kurenpojat - MetroStars 2-0 (1-0): Tilastot, kuvat.

MetroStarsin kolmen ottelun tappioton putki katkesi kuin kanan lento Pudasjärvellä. FC Kurenpojat oli vieraitaan huomattavasti tehokkaampi ja sai säilytettyä lähes särkymättömän kotikenttätaikansa maalein 2-0 (1-0).

MetroStars kaatui kahteen asiaan, joista varsinkin tehottomuus kannattaa ruksata otteluhistoriaan isoilla kirjaimilla. Timo Heikkilän ja Joonas Vaattovaaran puututtua kokoonpanosta joukkueesta ei löytynyt maalintekijää, joka olisi käyttänyt paikkansa hyväkseen.

Tilaisuuksia ainakin erikoistilanteista MetroStarsilla kyllä riitti. Pelkästään kulmapotkujen määrä kohosi kaksinumeroisiin lukemiin ja muutama herkullinen vapaapotkukin MetroStarsilla oli. Sen sijaan pelitilanteista syntyneet maalintekotilaisuudet FC Kurenpoikien puolustus peitti hyvin ja ne vähäisetkin vedot kotijoukkueen maalivahti Markus Luukkonen torjui loistavalla vireellä.

Toinen merkillepantava seikka oli taistelun puute ensimmäisellä puoliajalla. MetroStars heräsi päiväunestaan vasta tauon jälkeen, kun FC Kurenpojat johti oululaisille tutun ratkaisijan Toni Kuopusjärven vapaapotkun jälkitilanteesta puskemalla komealla maalilla 1-0. Taistelua riitti aivan loppuvihellykseen saakka, mutta kuparinen jäi rikkomatta.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre