METROSTARS JA OURE JUMBOFINAALISSA

27.7.2009


On aika kaivaa kaapin kätköissä pitkään pölyttyneet ottelupöytäkirjavihkot taas esiin. Kesäloma on loppu ja Nelosen syyskierros alkaa MetroStarsin osalta huomenna. Vihkoa tosin tarvitsee Oulun Reipas, joka isännöi Metroa Heinäpään tekonurmella jo klo 17:30 alkavassa ottelussa.

Ottelu tulee olemaan suoraan sanottuna MetroStarsin koko loppukauden kulminaatiopiste. Kyseessä on jumbofinaali. Kummallakin joukkueella on yhdeksän peliä takanaan, Reipas on kerännyt kuusi ja MetroStars seitsemän pistettä. Lähin päänahka kuuluu JS Herculekselle, joka on kolmen tikin päässä kymmenessä pisteessä.

Herculeksesta alkaa sarjan tasainen keskiryhmä, jonka sisällä yksikin tappio saattaa merkitä isoja muutoksia sijoituksessa. Nelonen menee Kolmosen tapaan kajaanilaiskomennossa, sillä Spartak johtaa sarjaa ylivoimaisesti FC Tarmon ollessa yhtä tukevasti ja varmasti kakkosena.

Ottelun tärkeys on siis erittäin korkeaa luokkaa. MetroStars voi pudota tappiolla melko syvään ja hankalasti noustavaan alhoon, mutta voitolla kaikki paineet sarjapaikan säilyttämisestä kaatuvat Reippaan niskaan.

Metrolaisten hampaankoloon jäi joukkueiden kevätkierroksen ottelusta paljon kaivettavaa. Reipas vei sekasorrosta toipumassa olleelta joukkueelta täyden pistepotin 1-0 melko halvan maalin turvin. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, kun OuRe saa vastaansa hyvin harjoitelleen ja motivoituneen joukkueen.

Metron kannalta kesäloma tuli harmittavaan paikkaan. Joukkueen viretila ja oikea pelitapa oli juuri löytynyt, kun se oli peräkkäisissä otteluissa saalistanut neljä pistettä. Päänahat olivat esittelemisen arvoisia: silloinen sarjakakkonen Ajax kaatui kotikentällään 2-0 ja sarjajohtaja Spartak joutui tyytymään 1-1 tasapeliin Oulussa.

MetroStarsin isoimmat poissaolot ovat lähtijöiden lisäksi Jussi Jarva ja Joonas Vaattovaara, jotka molemmat ovat ulkomaan lomamatkoilla. Iinatin ja Jarvan poissaollessa uudet vahvistukset ovatkin puolustuspäähän enemmän kuin tervetulleita. Muuten joukkue on täydessä iskussa, terve ja pelikielloista vapaa.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

14.06.2008NelonenMetroStars - OuRe4-0 (1-0)
29.08.2008NelonenOuRe - MetroStars2-7 (1-5)
03.05.2009NelonenMetroStars - OuRe0-1 (0-1)