.. ja tässä 0-2.
Harri Saarela teki taas näkymätöntä mutta arvokasta työtä keskikentän pohjalla.
Mikael Muurimäellä, Jani Luukkosella ja Leonardolla on kiire samalle pallolle.

SJK - FC OPA 1-3 (0-1): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA kaatoi Kakkosen C-lohkon ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 3-1 (1-0). Joukkueen esitys Seinäjoen Keskuskentällä ei ollut ilmiömäinen eikä häikäisevä, mutta ei se ollut huonokaan. Esitys oli sellaista peruspeliä, jolla vieraskentältä pisteet pitää napata: turvallista, varmaa ja tarpeeksi tehokasta.

Tilastojen valossa ottelua seurasi sangen pieni katsojajoukko. Lienevätkö tangomarkkinat tai SJK:n heikot otteet kotiotteluissa syyllisiä asiaan, mutta paikalla oli pöytäkirjan mukaan vain 284 henkeä. Tunnelmaa sen sijaan riitti, sillä SJK:n runsaslukuinen fanikerho jaksoi tukea omiaan loppuvihellykseen saakka.

Ottelu saatiin pelata läpi hyvissä olosuhteissa. Alkuminuuteilla ja aivan lopussa ripsi jonkin verran vettä, mutta suhteellisen hyväkuntoinen nurmi ei ehtinyt kastua liian märäksi. Sää oli muuten läpi ottelun pilvipoutainen ja lämmintä oli parikymmentä astetta.

FC OPA:n orkesterinjohtajaksi nousi Mamadou Konate, joka käytti asiallisesti päätään ja puski Leonardon antamista kulmapotkuista kaksi tärkeää maalia vierasjoukkueelle. Ne olivat erityisen tärkeitä siksi, että ne syntyivät molempien puoliaikojen alkuun. Toinen osuma vapautti lopullisesti FC OPA:n pelin, mutta ensimmäisen vaikutus oli jopa päinvastainen.

Aikainen avausmaali sai noin vartiksi vieraiden pelin sekaisin ja SJK pääsi vyörymään oululaismaalille. Enemmän sekaisuus näkyi kuitenkin heikkona keskialueen pelinä ja huonoina syöttöinä kuin SJK:n maalintekotilanteiden ylenpalttisena määränä. Toinen etsikkoaika kotijoukkueella oli toisen puoliajan loppupuoliskolla, jolloin se oli aktiivisempi osapuoli kentällä.

SJK oli vastustajana odotetusti piirun verran kovempi kuin edellisessä ottelussa kohdattu toinen kärkipään joukkue VIFK. SJK oli varamiehisenäkin vaasalaisyhdistelmää piirun verran kovempi jokaisella kentän ja pelin osa-alueella. Siinä missä VIFK:lla ei ollut juurikaan maalipaikkoja ja joukkue varoi tekemisiään, SJK olisi voinut paremmalla tuurilla panna FC OPA:n ahtaalle.

SJK:n mainittavimmat paikat olivat Mikael Muurimäellä, Marko Hutulla ja Ville Kukkasella. Muurimäki onnistui Jani Luukkosen ohittamisessa, mutta hyvän pelin pelannut puolustaja Sami Hyvärinen siivosi pallon maaliviivalta kulmapotkuksi. Hutun veto osui tolppaan ja Kukkasen kova kuti lisäajalla oli niin tarkka, että se meni puskan takaa suoraan Luukkosen näppeihin.

"Meiltä hyvä esitys lukuunottamatta viimeistä puolta tuntia. Kolmen maalin johdossa loppui liike ja loppu oli melko tuskaista", kommentoi ottelua pelaajan näkökulmasta toppari Ville Väisänen.

"SJK oli ihan hyvä jengi. Olisi voinut olettaa, että olisi pärjännyt sarjassa paremminkin."

Voitollaan FC OPA säilytti paikkansa Kakkosen C-lohkon kärjessä. Kun OPS voitti oman ottelunsa Oulussa, jännitys joukkueiden kesken on edelleen käsinkosketeltava. Koko kevätkausi huipentuu ensi perjantaina, kun kärkikaksikko kohtaa toisensa Oulun paikallisottelussa OPS:n isännöimänä.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre