AURINKOINEN VAASA KUTSUU OULULAISIA

3.7.2009


FC OPA:n vierasputken toinen välipysäkki on huomenna Vaasassa. Isäntänä toimii tällä hetkellä viidentenä Kakkosen C-lohkossa majaileva Vaasan IFK. Ottelu potkaistaan käyntiin Hietalahden jalkapallostadionilla klo 16:00.

Hietalahden nurmi on ollut perinteisesti huippukunnossa ja kenttä on sarjan isokokoisimpia. Sen leveys vastaa suurin piirtein Castrenia, mutta on parisen metriä sitä pidempi. Tasaisuuden ja isokokoisuuden luulisi suosivan FC OPA:n nopeaa ja maata pitkin tapahtuvaa pelitapaa.

FC OPA:n valmennusporras oli Castrenin lehtereillä viime sunnuntaina, kun VIFK oli OPS:n käsittelyssä. Aivan täyttä kuvaa VIFK:n osaamisesta ei tullut, sillä se joutui jo vartin jälkeen vajaalle jenkkimaalivahti Brian Popen hölmöiltyä itselleen ulosajon. Tolppien väliin astellut Magnus Erikson pelasi kelvollisen ottelun ja torjui monta pahaa paikkaa, joten ykkösmaalivahdin puuttumisen varaan mitään ei kannata laskea.

Liigakentiltä tuttujen pelimiesten Christoffer Kloon ja Tommi Kautosen ohjaksissa oleva VIFK on aloittanut kauden yllättävän nihkeästi. Se on poistunut viheriöltä ilman pisteitä jo neljästi, joten Ykkösestä pudonnut vaasalaisryhmä on ajettu nousuhalujen kanssa nurkkaan.

Nykymuotoisen sarjan olemassaoloaikana (2006 alkaen) nousija on vain kerran hävinnyt kauden aikana enemmän kuin neljä peliä. Kaudella 2007 GrIFK lunasti nousun B-lohkosta saldolla 18-2-6. Jos oululaisjoukkueiden ja FC YPA:n tahti jatkuu syksyä kohti samana, saa VIFK pitää todella tiukasti kiinni pisteistä. Viides tappio jo huomenna saattaisi olla kohtalokas sellainen.

Pelihistoriaa tutkiessa VIFK näyttää hyvin samanlaiselta joukkueelta kuin FC OPA:kin. Se viihtyy kotonaan isolla ja tasaisella kentällä. VIFK ei ole menettänyt kotikentällä pistettäkään, mutta toisaalta matkaotteluista voittoja on kasassa vain yksi neljää tappiota vastaan. VIFK:ta ovat löylyttäneet niin FC YPA, GBK, OPS kuin vähän yllättäen FC Vaajakoskikin.

Valmentajakaksikolla Kloo-Kautonen on kasassa mielenkiintoinen ryhmä. Edellytyksiä parempaankin pitäisi olla olemassa. Vaasalaislupausten lisäksi Kloo voi heittää kehiin neljä kokenutta, liigakokemuksella varustettua pelimiestä: itsensä (85/7), Jan-Christian Westermarkin (10/-), Tomas Nygårdin (129/14) ja Rami Loukkeen (45/4).

Kun pöydälle heittää vielä pelkästään viime kaudellakin VIFK:ta edustaneiden pelaajien meriitit Ykkösestä, voi vain todeta, että tähän mennessä Pohjanmaan rannikolta löytyy yksi sarjan alisuorittajista. Kloolla (68/14), joukkueen tämän hetkisellä maalitykillä Mikko Ylihärsilällä (97/13), Tobias Utriaisella (42/1), Westermarkilla (162/3), Nygårdilla (89/8), Johnny Glasbergillä (63/5) ja muilla kumppaneilla on valtava määrä Ykkösen pelejä takanaan. Kokemattomuuden ei pitäisi olla ainakaan VIFK:n menestymättömyyden takana.

FC OPA:n pelaajarintaman osalta uutiset ovat laihanlaisia - sisällöltään siis. Alkukauden ahkerasti avauskokoonpanossa loukkaantumiseensa asti ollut Mikko Ollikainen tuli Rovaniemellä jo vaihdosta kentälle, vaikka pelikaverit ovatkin harjoituksissa parhaansa tehneet asian korjaamiseksi mm. astumalla pariin otteeseen kesken loppupelin varpaille. Puhtaita vahinkojahan ne toki ovat olleet, mutta kertoo karua kieltään huippu-urheilijan loukkaantumisherkästä arjesta.

Vesa Järvitalokin on reisivamman jäljiltä nähty jo tekemässä muutakin kuin neppailemassa ja lenkkeilemässä. Ainakin eilen Järvitalo kirmasi jo tosissaan pallon perässä pitkin Heinäpään aroja, mutta pelikunnon päättää valmentaja vasta tänä iltana.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

13.05.2007Cup 4FC OPA - VIFK2-1 (2-1)