KESÄ-SUOMI EI ISTU KONEEN ÄÄRESSÄ

2.7.2009


Suomalaiset ovat kesäkansaa varsinkin, jos kelit ovat kohdallaan. Silloin virtanappi yhdestä jos sun toisestakin koneesta kääntyy off-asentoon ja kansalainen hyökkää patiolle, mökille, ulkoilemaan, rannalle tai kesäteatteriin. Asian huomasi myös FC OPA:n nettisivujen kävijälaskuri, jolla oli tavallista työttömämpi kesäkuu.

Mittari kääntyi viime vuoden kesäkuuhun nähden peräti 16,8% pakkaselle. Vieläkin käytössä oleva vanha laskuri rekisteröi 2948 pidempään kestänyttä istuntoa. Päivälukematkin olivat tavallista vaatimattomampia, sillä vilkkain päivä - 14. kesäkuuta - keräsi 159 istuntoa ja vain 12 päivänä niiden määrä kipusi yli sadan.

FC OPA:n sivustolla on selvästi vilkkainta ottelupäivien ympärillä. Se selittää osaltaan laskua kauniiden kesäsäiden lisäksi, sillä tänä vuonna kalenterissa oli yksi ottelu viime vuoden kesäkuuta vähemmän. Yksi lisäpeli olisi turvannut 3000 rajan rikkomisen, mutta ei tietenkään olisi koko laskua kattanut.

Myös uusi laskuri on kääntänyt viisarit punaiselle. Sen mukaan kesäkuussa oli 9312 eri kävijää, jotka latasivat etusivun 12503 ja kaikki sivut 25227 kertaa. Nämä olivat uusien sivujen selvästi huonoimmat lukemat keskiarvoiksi muutettuna, kun alusta pudotetaan vajavainen maaliskuu pois.

Jos huonoa, niin myös jotain hyvääkin: Mittari ponkaisi 7. kesäkuuta sekä etusivun että kaikkien sivujen latauskertojen osalta uuden laskurin historian kolmanneksi korkeimpaan lukuun. Etusivuja ladattiin tuona päivänä 884 ja kaikkia sivuja yhteensä 1810 kertaa.